Antena Meniu Search
x

Un bărbat din SUA a murit de inimă după ce a fost refuzat de 43 de spitale din cauza pacienților cu Covid

Un bărbat din Alabama a murit din cauza unei probleme cardiace, în aşteptarea unui loc în spital. El a fost refuzat de peste 40 de unităţi medicale, din lipsă de paturi în secţiile ATI.

de Redactia Observator

la 13.09.2021, 15:51

Bărbatul a murit în cele din urmă într-un spital la peste 300 de kilometri de casă
Bărbatul a murit în cele din urmă într-un spital la peste 300 de kilometri de casă - Profimedia / Twitter

Ray DeMonia a murit în urma unei probleme cardiace, după ce a fost refuzat de mai multe unităţi spitaliceşti pentru că nu aveau locuri disponibile în secţiile ATI, relatează The Washinhton Post. Numărul mare de infectări şi pacienţi nevaccinaţi au copleşit spitalele şi cadrele medicale în ultimele luni, iar găsirea unui pat liber a devenit din ce în ce mai dificilă. La fel de greu a fost şi pentru familia bărbatului din momentul în care au ajuns la spitalul din oraşul Cullman. Locurile erau indisponibile la ATI, iar reprezentanţii spitalului au încercat să găsească un loc în alte 43 de unităţi, însă cu fiecare apel au fost refuzaţi. 

În cele din urmă, DeMonia a fost transferat la un spital din Mississippi, la peste 300 de km distanţă de casă, unde a murit pe data de 1 septembire la vârsta de 73 de ani. Fiica bărbatului, Raven DeMonia a declarat că au fost de-a dreptul şocaţi când au auzit că nu sunt paturi disponibile în nicio secţei ATI şi îndeamnă populaţia să se vaccineze pentru a putea micşora numărul de internări care apar ca urmare a afecţiunilor grave provocate de infecţia cu coronavirus. "În memoria tatălui meu, vă rog să vă vaccinaţi pentru a putea elibera resursele de care sunt nevoie în situaţiile de urgenţă care nu au legătură cu COVID. El nu şi-ar dori cu siguranţă ca o altă familie să treacă prin ceea ce am trecut noi", a spus fiica bărbatului. Tot ea a menţionat că bărbatul fusese vaccinat anti-Covid.

Locuri insuficiente în secţiile ATI

Cazul lui DeMonia vine într-o perioadă în care ce spitalele din Alabama se confruntă cu o lipsă de resurse în secţiile de Terapie Intensivă, pe fondul creşterii numărului de pacienţi infectaţi, cei mai mulţi dintre ei nevaccinaţi. Reprezentanţii din Sănătate spun că deşi creşterea numărului de spitalizări pare să fie ţinută sub control, există în continuare mai mulţi pacienţi care au nevoie de internare decât numărul paturilor disponibile. "Continuăm să avem o criză reală în Alabama în ceea ce priveşte numărul paturilor de la ATI", a transmis Scott Harris, şeful Departamentului de Sănătate Publică din Alabama.

La nivel naţional, numai duminică, aprovimativ 2.800 de persoane au fost internate în urma infecţiei cu Covid-19, 768 dintre aceştia necesitând un pat la ATI. În ultima săptămână, numărul spitalizărilor a crescut cu 4%, comparativ cu perioada precedentă. Şi numărul vaccinărilor este în creştere, dar doar cu 40% dintre locuitorii statului fiind complet imunizaţi. Pe teritoriul american, Alabama rămâne în continuare statul cu a patra cea mai mică rată de vaccinare, după Idaho, Virginia de Vest şi Wyoming. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Mapamond » Un bărbat din SUA a murit de inimă după ce a fost refuzat de 43 de spitale din cauza pacienților cu Covid