Antena Meniu Search
x

Un bărbat a reușit să retragă 90.000 de euro de la un bancomat, din cauza unei erori bancare. Acum, riscă o condamnare de 18 luni în Belgia

A crezut că a descoperit secretul îmbogățirii peste noapte, dar acum riscă să petreacă următoarele 18 luni în spatele gratiilor. Un tânăr de 24 de ani a reușit să retragă 90.000 de euro dintr-un bancomat fără a fi debitați din contul său, din cauza unei erori bancare.

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 16:46

Un bărbat a reușit să retragă 90.000 de euro de la un bancomat, din cauza unei erori bancare. Acum, riscă o condamnare de 18 luni în Belgia - Shutterstock

Rezidentul din Gent, Belgia, s-a prezentat luni, 26 februarie, în fața unui tribunal. Bărbatul făcuse o primă retragere de 1.000 de euro cu câteva zile mai devreme pentru a-și ajuta un prieten să-și finanțeze petrecerea de nuntă. Apoi și-a mărit limita de retragere la 3.000 de euro. „Abia atunci am observat eroarea”, a spus el instanței. De fapt, niciuna dintre retrageri nu a apărut și contul lui nu a fost niciodată debitat.

A crezut că a dat lovitura

În loc să informeze banca despre această eroare, tânărul a crezut că a câștigat jackpot-ul. Și a continuat să retragă bani frenetic, de 46 de ori. A folosit cardul lui, dar și al iubitei sale pentru a multiplica retragerile și a ajunge la suma colosală de 90.000 de euro. El a explicat în instanță că a donat 30.000 de euro unuia dintre prietenii săi pentru nunta lui și a păstrat restul banilor.

„Clientul meu a vrut să ajute un prieten care urma să se căsătorească. (…) Nu a observat imediat că banii au rămas în contul său. Nu suntem aici în cazul unui fel de hoț de bănci, pentru că nu este vorba de un furt intenționat”, a susținut avocatul său, potrivit Le Parisien.

Argumente care nu l-au convins pe judecător, apoi inculpatul însuși a recunoscut că după a patra sau a cincea retragere a realizat că a existat o eroare din partea băncii. „Și ați continuat? Știați că ceva nu este în regulă?, a întrebat judecătorul. Procurorul a cerut 18 luni de închisoare, amendă de 4.000 de euro și rambursarea întregii sume nedebitate. Sentința urmează să fie pronunțată pe 11 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Un bărbat a reușit să retragă 90.000 de euro de la un bancomat, din cauza unei erori bancare. Acum, riscă o condamnare de 18 luni în Belgia