Antena Meniu Search
x

Un croitor hindus a fost decapitat de doi musulmani. Crima macabră, postată pe internet, provoacă tensiuni religioase în India

Tensiunile religioase au escaladat în India, după ce un bărbat hindus a fost ucis de către doi musulmani, în timp ce autoritățile locale încearcă să oprească difuzarea online a videoclipului în care a fost surprins atacul brutal. Oficialii din orașul Udaipur, statul Rajasthan, au blocat accesul la internet, după ce imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare, declanșând indignare şi furie în masă.

de Redactia Observator

la 29.06.2022, 18:44

Un croitor hindus (stânga) a fost decapitat de doi musulmani (dreapta)
Un croitor hindus (stânga) a fost decapitat de doi musulmani (dreapta) - Daily Mail; Twitter

Într-un videoclip, doi bărbați pot fi văzuți cum atacă victima, în timp ce într-un altul, cei doi musulmani par să mărturisească crima și pretind că l-au ''decapitat'' pe hindus. Cu toate acestea, poliția a declarat miercuri pentru CNN că victima avea tăieturi adânci pe tot corpul, inclusiv tăieturi la gât, dar că nu a fost decapitat în totalitate. Ministerul Afacerilor Interne din India a afirmat miercuri că a ordonat Agenției Naționale de Investigații, principalul grup operativ anti-terorism al țării, să investigheze cazul.

Uciderea unui hindus a dus la escaladarea tensiunilor religioase

Cei doi suspecți, identificându-se drept Mohammed Riyaz Ansari și Ghouse Mohammed, ar fi ucis victima, un croitor, după ce omul ar fi postat un mesaj pe rețelele de socializare în sprijinul fostului purtător de cuvânt al partidului Bharatiya Janata (BJP), Nupur Sharma, care a făcut comentarii controversate despre profetul Mahomed luna trecută. Victima a fost arestată pe 12 iunie pentru că ar fi ''inflamat sentimentele religioase'' și de atunci a fost eliberată pe cauțiune.

Cei doi suspecți au fost arestați, iar o anchetă este în curs de desfășurare. Autoritățile au răspuns prin desfășurarea a peste 600 de polițiști în zonă: ''Acest incident este foarte rușinos. Va fi tensiune. Întotdeauna există după un astfel de incident, dar totul este sub control".

Crima a reaprins flăcările unei situații deja volatile între majoritatea hindusă a Indiei și comunitatea sa minoritară musulmană, care reprezintă aproximativ 14% din populația de 1,3 miliarde a țării. Tensiunile hindu-musulmane au rămas o constantă de-a lungul istoriei moderne a Indiei, izbucnind uneori în violență, dar analiștii și activiștii spun că relațiile s-au înrăutățit de când prim-ministrul Narendra Modi a venit la putere în 2014. De atunci, partidul de guvernământ a fost acuzat în mod repetat de grupurile de activiști că a stârnit sentimentul anti-musulman.

Cei doi atacatori musulmani au lansat un videoclip după crimă în care țineau cuțite imense în mâini și în care l-au avertizat într-un mod înfricoșător pe premierul Narendra Modi că vor ''stinge focul pe care el l-a pornit'', conform Daily Mail

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Un croitor hindus a fost decapitat de doi musulmani. Crima macabră, postată pe internet, provoacă tensiuni religioase în India