Antena Meniu Search
x

Un deţinut închis pentru crimă pretinde că e bebeluş: poartă scutece şi cere mâncare pasată. Reacţia penitenciarului din Scoţia

Un deţinut transgender din Scoţia, care se numea Daniel în momentul anunţării sentinţei, va sta după gratii tot restul vieţii după ce a strangulat un bărbat cu şiretul în 2004. Acum devenită femeie, Sophie Eastwood susţine că este bebluş şi le cere gardienilor să-i aducă scutece şi mâncare pasată.

de Redactia Observator

la 10.04.2022, 13:30

Deţinutul, înainte şi după tranziţia de la bărbat la femeie
Deţinutul, înainte şi după tranziţia de la bărbat la femeie - Twitter

Sophie Eastwood, în vârstă de 36 de ani, i-a îngrozit de deţinuţii din închisoarea scoţiană Polmont după ce, în 2004, şi-a strangulat cu un şiret colegul de celulă. Femeia transgender se numea Daniel în momentul pronunţării sentinţei, iar între timp s-a răzgândit şi acum susţine că se identifică, de fapt, cu un bebeluş. Potrivit Mirror, le-a cerut oficialilor penitenciarului să îi permită să poarte scutece şi a solicitat ca hrana să îi fie pasată, precum cea consumată de copiii mici. În plus, vrea ca gardienii să o ţină de mână când e escortată în afara celulei.

Un deţinut aparte. "Iubeşte să fie în centrul atenţiei"

Deşi unii reprezentanţi ai închisorii sunt reticenţi, deţinutei i-au fost puse la dispoziţie o parte din obiectele solicitate. "Prizonierul a fost dificil şi manipulativ de-a lungul anilor", susţine o persoană din interiorul penitenciarului. "Tranziţia de la bărbat la femeie este întâlnită relativ des în rândul deţinuţilor, dar ce se întâmplă acum e cu totul altceva. Nu avem un protocol pentru astfel de situaţii, când cei condamnaţi vor să fie trataţi ca bebeluşii", a declarat sursa citată. "Eastwood este o persoană complexă, inteligentă şi ştie să profite de resursele noastre. Iubeşte să fie în centrul atenţiei", comentează acesta, adăugând: "E dificil să ne dăm seama dacă e vorba de o înclinaţie reală sau râde de noiÎn ziua de azi, deţinuţii sunt în temă cu drepturile omului şi implicaţiile legale ale încălcării lor. Trebuie să luăm totul în considerare."

Violenţa sa i-a înspăimântat pe gardieni şi deţinuţi

Pe acelaşi subiect

Iniţial, deţinuta fusese condamnată pentru fapte periculoase, în timp ce se afla la volanul maşinii. Violenţa sa i-a determinat ulterior pe cei din închisoare să o poreclească "Hannibal Lecter Jr.", după celebrul personaj horror. După ce l-a ucis pe Paul Algie, în vârstă de 22 de ani, Sophie, în trecut Daniel Eastwood, a fost transferată într-o închisoare pentru femei. Cel mai probabil, îşi va petrece întreaga viaţă după gratii. 

Femeia transgender crede că e discriminată

"Nu e încadrată pe lista celor propuşi spre eliberare condiţionată. Refuză să joace după regulile noastre şi nu dă dovadă de nicio dorinţă de a se adapta la viaţa obişnuită, în societate". Deşi reprezentanţii închisorii au subliniat că decizia nu are legătură cu sexul deţinutului, Sophie susţine că dacă ar fi rămas bărbat ar fi fost eliberată mai devreme. Aceasta a oferit un interviu pentru Daily Record, în care a afirmat că înainte de a face tranziţia, era "un candidat ideal".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Un deţinut închis pentru crimă pretinde că e bebeluş: poartă scutece şi cere mâncare pasată. Reacţia penitenciarului din Scoţia