Antena Meniu Search
x

Un expert britanic în crocodili recunoaște că a abuzat sexual și a torturat până la moarte zeci de câini

Un renumit expert britanic în crocodili a pledat vinovat pentru aproape 60 de acuzații legate de bestialitate, dar și pentru accesarea și transmiterea de materiale cu abuzuri asupra copiilor, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 27.09.2023, 13:45

Un expert britanic în crococodili recunoaște că a abuzat sexual și a torturat până la moarte zeci de câini
Un expert britanic în crococodili recunoaște că a abuzat sexual și a torturat până la moarte zeci de câini - BBC

Adam Britton s-a filmat torturând zeci de câini până când aproape toți au murit. Apoi a publicat videoclipurile grotești pe internet, unde a și accesat materiale cu abuzuri asupra copiilor. Din cei 42 de câini pe care i-a abuzat în cele 18 luni care au precedat arestarea sa, 39 au murit.

Multe dintre detaliile crimelor lui Britton, un zoolog renumit care a colaborat cu BBC și National Geographic, sunt prea grafice pentru a fi publicate și atât de dezgustătoare încât un magistrat a avertizat oamenii să părăsească sala de judecată. Astfel, președintele Curții Supreme de Justiție, Michael Grant, le-a cerut membrilor publicului, dar și personalului de securitate și reporterilor să părăsească instanța înainte ca procurorul Marty Aust să citească acuzațiile.

Faptele au început în 2014, când bărbatul și-a exploatat propriile animale de companie. Ulterior, a reușit să-i convingă și pe alții să-și lase patrupezii companioni în "grija" sa. Folosea platforma online Gumtree Australia pentru a găsi oameni care erau nevoiți să se despartă de animale din cauza unor angajamente legate de călătorie sau de muncă. Când stăpânii îl contactau pentru a afla vești despre animale, individul îi mințea și le trimitea poze vechi. 

În realitate, el tortura, exploata sexual și ucidea animalele într-un container de transport aflat pe proprietatea sa, în care instalase camere de filmat pentru a transmite crimele în mediul online, sub diverse pseudonime. O astfel de înregistrare a ajuns și pe mâna poliției din Teritoriul de Nord din Australia, fiind ulterior arestat în aprilie 2022.

Născut în West Yorkshire, Britton a crescut în Marea Britanie înainte de a se muta în Australia cu peste 20 de ani în urmă pentru a lucra cu crocodili. Cu un doctorat în zoologie, bărbatul în vârstă de 51 de ani și-a construit o reputație globală pentru expertiza sa, deținând o funcție academică la Universitatea Charles Darwin și chiar găzduindu-l pe David Attenborough, în timp ce acesta a filmat o parte din serialul Life in Cold Blood.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Un expert britanic în crocodili recunoaște că a abuzat sexual și a torturat până la moarte zeci de câini