Antena Meniu Search
x

Un expert britanic în crocodili recunoaște că a abuzat sexual și a torturat până la moarte zeci de câini

Un renumit expert britanic în crocodili a pledat vinovat pentru aproape 60 de acuzații legate de bestialitate, dar și pentru accesarea și transmiterea de materiale cu abuzuri asupra copiilor, scrie BBC.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 27.09.2023, 13:45

Un expert britanic în crococodili recunoaște că a abuzat sexual și a torturat până la moarte zeci de câini
Un expert britanic în crococodili recunoaște că a abuzat sexual și a torturat până la moarte zeci de câini - BBC

Adam Britton s-a filmat torturând zeci de câini până când aproape toți au murit. Apoi a publicat videoclipurile grotești pe internet, unde a și accesat materiale cu abuzuri asupra copiilor. Din cei 42 de câini pe care i-a abuzat în cele 18 luni care au precedat arestarea sa, 39 au murit.

Multe dintre detaliile crimelor lui Britton, un zoolog renumit care a colaborat cu BBC și National Geographic, sunt prea grafice pentru a fi publicate și atât de dezgustătoare încât un magistrat a avertizat oamenii să părăsească sala de judecată. Astfel, președintele Curții Supreme de Justiție, Michael Grant, le-a cerut membrilor publicului, dar și personalului de securitate și reporterilor să părăsească instanța înainte ca procurorul Marty Aust să citească acuzațiile.

Faptele au început în 2014, când bărbatul și-a exploatat propriile animale de companie. Ulterior, a reușit să-i convingă și pe alții să-și lase patrupezii companioni în "grija" sa. Folosea platforma online Gumtree Australia pentru a găsi oameni care erau nevoiți să se despartă de animale din cauza unor angajamente legate de călătorie sau de muncă. Când stăpânii îl contactau pentru a afla vești despre animale, individul îi mințea și le trimitea poze vechi. 

În realitate, el tortura, exploata sexual și ucidea animalele într-un container de transport aflat pe proprietatea sa, în care instalase camere de filmat pentru a transmite crimele în mediul online, sub diverse pseudonime. O astfel de înregistrare a ajuns și pe mâna poliției din Teritoriul de Nord din Australia, fiind ulterior arestat în aprilie 2022.

Născut în West Yorkshire, Britton a crescut în Marea Britanie înainte de a se muta în Australia cu peste 20 de ani în urmă pentru a lucra cu crocodili. Cu un doctorat în zoologie, bărbatul în vârstă de 51 de ani și-a construit o reputație globală pentru expertiza sa, deținând o funcție academică la Universitatea Charles Darwin și chiar găzduindu-l pe David Attenborough, în timp ce acesta a filmat o parte din serialul Life in Cold Blood.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Mapamond » Un expert britanic în crocodili recunoaște că a abuzat sexual și a torturat până la moarte zeci de câini