Antena Meniu Search
x

Foto Un marinar a naufragiat luni de zile în Oceanul Pacific, împreună cu câinele său. Sacrificiile prin care a trecut bărbatul, pentru a supravieţui

Un marinar australian a supraviețuit aproape 3 luni în Oceanul Pacific mâncând pește crud și bând apă de ploaie. Acesta a fost găsit împreună cu câinele său pe coasta Mexicului, plutind pe mare, după ce nava sa s-a stricat în aprilie în urma unei furtuni.

de Redactia Observator

la 17.07.2023, 10:34

Tim Shaddock, în vârstă de 51 de ani, și câinele său Bella au părăsit Mexicul către Polinezia Franceză în aprilie, dar barca lor a fost avariată de o furtună câteva săptămâni mai târziu, relatează BBC. Au fost salvați de un trauler săptămâna aceasta, după ce un elicopter i-a observat. Medicul de la bordul traulerului de ton a declarat pentru Australia's 9News că bărbatul avea „semnele vitale normale”.

Nava bărbatului s-a stricat în mijlocul oceanului în urma unei furtuni

Tim Shaddock s-a îmbarcat în călătoria sa de peste 6.000 km din orașul La Paz din Mexic, dar în apoi a rămas blocat după ce partea electronică a navei sale au fost întreruptă de vremea rea.

Asta i-a lăsat pe marinar și câinele său plutind în vastul și ostilul Ocean Pacific de Nord. Când au fost găsiți în largul coastei Mexicului două luni mai târziu, el era mult mai slab și avea o barbă crescută.

Pe acelaşi subiect

„Am trecut printr-o încercare foarte dificilă pe mare. Am nevoie doar de odihnă și mâncare bună pentru că sunt de multă vreme singur pe mare. În rest, sunt foarte sănătos”, a spus el într-un videoclip obținut de 9News.

Tim Shaddock a spus că uneltele de pescuit l-au ajutat să supraviețuiască. De asemenea, a reușit să evite arsurile solare adăpostindu-se sub prelata bărcii sale. La scurt timp după salvare, a fost văzut zâmbind și purtând un tensiometru pe braț.

Traulerul pentru ton se întoarce acum în Mexic, unde domnul Shaddock va fi supus unor teste medicale și va primi mai multe tratamente dacă va fi nevoie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » Un marinar a naufragiat luni de zile în Oceanul Pacific, împreună cu câinele său. Sacrificiile prin care a trecut bărbatul, pentru a supravieţui