Antena Meniu Search
x

Galerie foto O tânără de 30 de ani din UK a mers cu dureri groaznice la medic, dar a plecat acasă cu un diagnostic greşit. Câteva zile mai târziu a murit  

O tânără actriţă de 30 de ani din Marea Britanie şi-a găsit sfârşitul după ce medicul la care s-a dus cu dureri groaznice i-a pus un diagnostic greşit. Mai exact, simptomele pe care au determinat-o să ceară ajutorul unui medic dar, din nefericire, medicul stagiar le-a confundat cu manifestările specifice unui caz de Covid de lungă durată şi anxietate. Cazul ei tragic a făcut obiectul unei anchete a medicilor legiști, iar acum părinții ei cer ca pacienții să fie informați de nvelul de pregătire al doctorilor înainte de a fi consultați, transmite Mirror.

de Adrian Popovici

la 16.07.2023, 13:14

Emily Chesterton avea doar 30 de ani când a suferit un tragic stop cardiac. Asta după ce s-a plâns unui medic de cel puțin două ori că suferi de dureri groaznice și de probleme cu respirația.

După cum explică jurnaliștii britanici, ea studiat pentru a deveni actriță și s-a decis să se mute în Londra, alături de iubitul ei, pentru a-și începe cariera chiar înainte de începutul pandemiei. Din nefericire, după cum arată ancheta, atunci când s-a programat pentru un consult într-un cabinet medical privat a fost primită de către un medic stagiar și nu de un specialist generalist, ceea ce însemna că acesta avea doar cunoștințe medicale de bază.

Emily a fost diagnosticată cu sindrom de ovar polichistic, o boală care crește riscul de a dezvolta cheaguri de sânge, și a fost infectată cu Covid-19 la sfârșitul verii trecute. Ea a spus că se simțea rău de câteva săptămâni înainte de a face o programare la medic în octombrie 2022. A fost consultată de un stagiar care i-ar fi spus să se odihnească și să ia paracetamol.

O dramă care a marcat o familie

Pe acelaşi subiect

Ea a murit pe 31 octombrie 2022, după ce a suferit o embolie pulmonară. Părinții ei, Marion și Brendan Chesterton, au privit neputincioși cum starea ei de sănătate s-a deteriorat rapid. O anchetă a medicilor legiști din martie a acestui an a concluzionat că medicul stagiar ar fi trebuit să o trimită pe Emily la o unitate de urgență a spitalului și că, dacă ar fi fost tratată corespunzător, probabil că ar fi supraviețuit.

Părinții ei solicită acum o monitorizare mai atentă a stagiarilor incluși în programele de practică și ca pacienții să fie informați că sunt consultați de un medic care nu și-a obținut specializarea.

"Ne simțim extrem de dezamăgiți de îngrijirile oferite de cabinetul medical", au declarat părinții acesteia pentru Manchester Evening News.

"Ne-am pierdut fiica prețioasă, frumoasă, amabilă, iubitoare, talentată și de neînlocuit, iar acest lucru nu trebuie să se mai întâmple niciunei alte famili", au adăugat aceștia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » O tânără de 30 de ani din UK a mers cu dureri groaznice la medic, dar a plecat acasă cu un diagnostic greşit. Câteva zile mai târziu a murit