Antena Meniu Search
x

"Dintr-o dată a trebuit să lupt pentru viaţa mea". Un bărbat a mers la doctor cu o problemă la ochi, dar a aflat că are cancer. Cum a rămas fără jumătate din faţă

Un bărbat din Marea Britanie care s-a dus la medic în urmă cu mai bine de un deceniu cu ceea ce credea că este o simplă problemă la ochi a aflat că, în realitate, suferea de o formă extrem de rară de cancer din cauza căreia și-a pierdut jumătate din față și este nevoit să poarte o proteză care să-i ascundă rănile suferite, conform Mirror.

de Adrian Popovici

la 16.07.2023, 14:03

"Dintr-o dată a trebuit să lupt pentru viaţa mea" Un bărbat a mers la doctor cu o problemă la ochi, dar a aflat că are cancer. Cum a rămas fără jumătate din faţă - Shutterstock

Graeme Heward din Cheshire, un comitat din apropierea orașului Manchester din Regatul Unit, în vârstă acum de 62 de ani, a aflat în 2010 că suferă de o formă rară de cancer sinonazal, "extraterestrul", așa cum îl numește el.

"Mai multe luni am crezut că ochiul avea un canal lacrimal blocat, deoarece nu mă simțeam rău la vremea respectivă", a spus el. "Când a fost descoperit (n.r. cancerul), medicii au crezut că este benign, dar dintr-o dată a trebuit să lupt pentru viața mea."

Graeme a suferit 29 de intervenții chirurgicale și a avut nevoie de radioterapie și chimioterapie. Din cauza cancerului și-a pierdut ochiul drept, iar medicii i-au prelevat piele și țesuturi musculare de pe coapsă pentru a-și acoperi cea mai mare parte a feței.

"Am avut o înfățișare ciudată, a fost o experiență destul de profundă", a adăugat el. "Cum am reușit să trec prin asta, nu știu. Când mergeam la cumpărături, oamenii se uitau și copiii mă arătau cu degetul. Era greu să trăiesc cu asta."

Pe acelaşi subiect

Viața de după cancer, o provocare la fel de mare ca boala

În 2017, chirurgii au încercat o reconstrucție a nasului lui Graeme, dar a sfârșit prin a-l exciza. Cancerul se mutase și la glanda parotidă, ceea ce i-a afectat nervii faciali. Efectul a fost similar cu cel al unui accident vascular cerebral. În anul următor, Graeme a primit un ochi și un nas protetic, ceea ce i-a refăcut aspectul și i-a redat încrederea în sine.

"Tratamentul a fost ca și cum am trăit cea mai cruntă mahmureală în fiecare zi", a adăugat el. "A fost oribil să-mi pierd jumătate din față și a fost extrem de dificil de depășit. Acum am o față protetică care face o mare diferență în viața mea", explică Graeme.

Din nefericire, bărbatul nu a scăpat de probleme, iar un an mai târziu cancerul a recidivat, medicii descoperind celule canceroase în zona gâtului. Epuizat de toate tratamentele prin care a trecut, a decis să-și schimbe fundamental viața și să ceară ajutorul Maggie's Manchester Centre, un ONG specializat în sprijinirea pacienților oncologici. Pentru a-și arăta recunoștința, dar și pentru a-i ajuta pe cei care acum se află într-o situație asemănătoare, Graeme a decis să participe la o cursă de ciclism pentru a strânge donații.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » "Dintr-o dată a trebuit să lupt pentru viaţa mea". Un bărbat a mers la doctor cu o problemă la ochi, dar a aflat că are cancer. Cum a rămas fără jumătate din faţă