Antena Meniu Search
x

Un model din Myanmar, șase ani de închisoare pentru că a pozat nud. Tânara, fost medic, este acuzată de „afectarea culturii și demnității"

O femeie din Myanmar a fost condamnată de un tribunal militar la șase ani de închisoare pentru că a postat fotografii pe site-ul OnlyFans.

de Redactia Observator

la 28.09.2022, 16:07

Un model din Myanmar, șase ani de închisoare pentru că a pozat nud. Mama tinerei recunoaște că nu a știut nimic de sentință - Profimedia

O femeie din Myanmar va sta șase ani la închisoare pentru că a postat fotografii pe mai multe platforme, inclusiv pe site-ul OnlyFans. Nang Mwe San, model și fost medic, fusese acuzată în urmă cu două săptămâni pentru „afectarea culturii și demnității", au anunțat autoritățile militare. De asemenea, ea a participat la mișcările sociale împotriva armatei, care a preluat puterea în 2021 printr-o lovitură de stat.

Condamnată la închisoare pentru că a pozat nud

Nang Mwe San devine prima persoană din Myanmar încarcerată pentru conținutul OnlyFans. Un alt fotomodel, care a participat la proteste și a publicat imagini pe rețelele de socializare, a fost arestat în august în temeiul aceleiași legi și urmează să fie judecat în octombrie.

Nang Mwe San a fost găsită vinovată de distribuirea de fotografii și videoclipuri nud pe site-urile de socializare în schimbul unei taxe, în conformitate cu secțiunea 33 (A) din Legea privind tranzacțiile electronice din țară, care prevede o pedeapsă maximă de șapte ani.

Pe acelaşi subiect

Modelul locuiește în North Dagon Township din Yangon, o zonă în care legea marțială este în vigoare. În astfel de zone și în temeiul legilor privind starea de urgență reînnoite de guvernul din Myanmar la începutul acestui an, cei acuzați de infracțiuni sunt judecați într-un tribunal militar, unde li se refuză drepturi precum accesul la un avocat.

Ea a fost judecată la tribunalul închisorii Insein, faimoasa închisoare din capitală și cea mai mare din Myanmar, unde au fost trimiși mulți prizonieri politici. Mama lui Nang Mwe San a declarat pentru serviciul birmanez al BBC că a reușit să o contacteze pe fiica ei în ultimele săptămâni, dar nu a știut de sentință până când presa militară nu a confirmat-o miercuri, scrie Mediafax.

Armata din Myanmar a răsturnat guvernul ales în mod democratic al lui Aung San Suu Kyi în februarie 2021, declanșând proteste uriașe în întreaga țară și o mișcare de rezistență pe scară largă. Se estimează că peste 15.000 de persoane au fost arestate de când armata a preluat puterea.

Peste 12.000 de persoane sunt în continuare în închisoare, în timp ce cel puțin 2.322 de prizonieri politici au fost uciși de către regim, afirmă Asociația de asistență pentru prizonierii politici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Un model din Myanmar, șase ani de închisoare pentru că a pozat nud. Tânara, fost medic, este acuzată de „afectarea culturii și demnității"