Antena Meniu Search
x

Un primar de 65 de ani din Brazilia s-a căsătorit cu o adolescentă de 16 ani. Cu două zile înainte, edilul a angajat-o pe mama ei la primărie

Caz neobişnuit în Brazilia. Un primar în vârstă de 65 de ani s-a căsătorit cu o adolescentă de 16 ani, la două zile după ce i-a oferit mamei fetei un post de conducere în administraţia oraşului. Întâmplarea a provocat un întreg scandal în comunitate, localnicii fiind complet şocaţi de "planul" acestora.

de Redactia Observator

la 01.05.2023, 12:36

Hissam Hussein Dehaini, primarul localității Aracauria, se află la cea de-a şaptea căsătorie. De această dată şi-a depus jurămintele alături de Kauane Rode Dehaini, o tânără de doar 16 ani, între ei fiind o diferenţă de aproape 50 de ani. Nunta a avut loc pe 15 aprilie, la doar patru zile după ce aceasta şi-a sărbătorit ziua de naştere, potrivit Daily Mail.

Nunta, la 4 zile după ce adolescenta a împlinit 16 ani

Cu puţin timp înainte de eveniment, primarul a numit-o pe mama miresei, Marilene Rode, în funcția de secretar pentru Cultură și Turism, un post foarte important în administraţia oraşului. De asemenea, proaspăta soacră a primit și o mărire de salariu de 1.500 de dolari. Mătușa fetei de 16 ani, Elizangela Rode, lucra și ea în administrația orașului din octombrie 2022.

În urma celor întâmplate, autorităţile au anunţat că fac cercetări pentru a afla dacă primarul şi-a folosit influenţa pentru a le angaja pe rudele fetei în funcţii guvernamentale. Nu a trecut însă mult timp şi primarul, aflat la al doilea mandat, a anunţat noi modificări: le-a revocat din funcții pe Marilene Rode și Elizangela Rode.

Pe acelaşi subiect

Într-un comunicat, primăria a justificat angajarea mamei fetei, susținând că "funcționara în cauză îndeplinește condițiile necesare exercitării funcției, întrucât are o experiență de 26 de ani în serviciul public".

Primarul nu este la prima abatere

Mama Miresei, Marilene Rode era angajată în administrația orașului Aracauria din 9 august 2021, când a fost numită consilier al secretarului municipal. Opt zile mai târziu, ea a fost promovată la postul de asistent executiv al primarului. În ianuarie 2022, femeia a fost din nou promovată ca director al Departamentului de Educație din Aracauria.

Primarul a fost criticat şi pentru alte angajări pe care le-a făcut în trecut. În primul său mandat, Hissam Hussein Dehaini a numit membri ai soţiei sale de la acea vreme în funcții din administrația municipală.

De asemenea, potrivit presei locale, edilul a fost a fost arestat în noiembrie 2000, în urma unei anchete privind traficul de droguri. Acesta ar fi protejat traficanții de droguri, mituind polițiști pentru protecție. Nu a fost condamnat pentru niciuna dintre acuzații.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Un primar de 65 de ani din Brazilia s-a căsătorit cu o adolescentă de 16 ani. Cu două zile înainte, edilul a angajat-o pe mama ei la primărie