Antena Meniu Search
x

Video Liber la droguri în pușcăriile românești. Deținuții primesc stupefiante în ciorbe, pantofi sau cu dronele, ca-n filmele cu mafioți

Puşcăriile din România devin teren fertil pentru traficul de droguri. Stupefiantele sunt aduse cu drona, ascunse în mâncare sau în haine şi ajung direct în celule. Cine are pile le primeşte direct de la poliţişti. O spun foşti angajaţi şi o recunoaşte actuala conducere a penitenciarelor. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 14.01.2023, 20:10

Vezi și

Cristina Filip, reporter Observator: Condamnații intră în penitenciar cu dubă, imediat după ei și drogurile, chiar pe sub nasul polițiștilor, în pachete atent ambalate de dealerii rămași în libertate. Cocaina și celelalte prafuri sunt ascunse în tălpile încălțărilor, canabisul în țigarete iar substanțele injectabile în fiole care trec mai întâi pe la medicii din penitenciar și la care deținuții au acces doar cu complicitate din interior.

Cosmin Dorobanţu, preşedinte sindicat ANP: E posibil să intre prin sectorul vizite, cu dronele, acum intră de exemplu anumite substanțe halucinogene prin hârtii imbibate cu droguri şi primește o scrisoare și el răzuieşte.

Şi nu numai. O spun chiar cei care au lucrat în sistem.

Cristian Micu, fost poliţist de penitenciar: Sunt disimulate în o mie de moduri posibile, de la tivul unei cămăşi până la lapte praf, în legume sau se primea mâncare gătită şi era disimulat în interiorul acestor preparate gătite.

Pe acelaşi subiect

Ce nu intră pe ascuns, trece chiar prin mâinile unor poliţişti din penitenciare, care devin dealerii infractorilor pe care-i păzesc. 

Cristian Micu, fost poliţist de penitenciar: Şi poliţiştii de penitenciare au făcut echipă cu deţinuţii în introdcerea substanţelor interzise. În ultimii doi sau trei ani ani au fost au fost cred că 4 sau 5 arestări în sistem, agenţi şi ofiţeri de penitenciar arestaţi că au adus condamnaţilor substanţe stupefiante.

Marian Ilie, dir. adj. Administraţia Penitenciarelor: Cazurile punctuale în care unii poliţişti de penitenciar din celelalte sectoare care au încălcat legea au fost tratate cu maximă severitate.

Fenomentul drogurilor din închisori e cunoscut şi în aceeaşi măsură băgat sub preş, spun sindicaliştii

Cosmin Dorobanţu, preşedinte sindicat ANP: La momentul de faţă deţinuţii pot introduce orice prin sectorul vizită pentru că noi avem nişte instrumente de verificare rudimentare din secolul trecut, nu avem scannere de detectare a drogurilor în toate penitenciarele, iar acolo unde avem acestea nu sunt calibrate, nu mai avem substanțe care să detecteze drogurile și ei știu acest lucru.

Lipseşte aparatura, dar mai ales personalul, spun sindicaliştii. Sunt de două ori mai mulţi deţinuţi decât poliţişti de penitenciare iar numărul de ore suplimentare, în care se puteau face verificări, a fost redus, acuză ei. Directorul adjunct de la Administraţia Penitenciarelor este revoltat.

Marian Ilie, dir. adj. Administraţia Penitenciarelor: Respingem si acuzaţia. Alegaţia este neadăvarăta din două motive. În primul rând îndrumarea nu a vizat sectorul operativ. 

Dincolo de declaraţii şi contre, un lucru e cert. Drogurile şi alte substanţe interzise trec de gratii. O arată decesul unuia dintre cei mai sângeroşi intelopi ai capitalei. Vasile Nicolae Marin, zis Nicos, mâna dreaptă a temutului Sandu Geamănu, a murit în penitenciarul Rahova. Potrivit unor surse, cauza a fost o supradoză de steroizi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Liber la droguri în pușcăriile românești. Deținuții primesc stupefiante în ciorbe, pantofi sau cu dronele, ca-n filmele cu mafioți