Antena Meniu Search
x

Un român din Italia i-a furat identitatea unui concetățean și a trăit 20 de ani cu numele lui. L-a lăsat cu datorii de peste 800.000 €

Un furt de identitate care a avut loc în urmă cu 20 de ani, o viață „paralelă” trăită sub numele altcuiva și datorii de ordinul sutelor de mii de euro. Schema ireală creată de un român stabilit în Italia.

de Redactia Observator

la 27.03.2024, 16:51

Un român din Italia i-a furat identitatea unui concetățean și a trăit 20 de ani cu numele lui. L-a lăsat cu datorii de peste 800.000 €
Un român din Italia i-a furat identitatea unui concetățean și a trăit 20 de ani cu numele lui. L-a lăsat cu datorii de peste 800.000 € - Shutterstock (poză ilustrativă)

Un român stabilit în Valdelsa, Toscana, se confruntă cu o problemă demnă de un scenariu de film.  Bărbatul este victima unui furt de identitate șocant, care s-a petrecut în urmă cu 20 de ani și care acum, în prezent, are repercursiuni drastice. Totul s-a produs după ce buletinul său a ajuns pe mâna unui conațional, potrivit Radio Siena.

A trăit cu indentitatea unui alt român timp de 20 de ani

Folosindu-se de documentele victimei, românul a reușit să aibă timp de 20 de ani o viață „paralelă” trăită sub numele altcuiva. A comis evaziune fiscală ani la rând și a reușit să-și deschidă o afacere ilegală în zona Verona, sub numele bărbatului nevinovat, care a fost numit de Radio Siena doar cu inițialele C.B.

Victima a primit în anul 2023 un ordin de plată de la Agenția de venituri în valoare de 807.000 de euro.

Revoltat și șocat, bărbatul și-a angajat o echipă de avocați și, după un proces lung și complex, a reușit să-și facă dreptate în instanță. Curtea de Justiție fiscală a anulat datoria exorbitantă și, în schimb, l-a obligat pe românul vinovat să plătească totul. 

Totuși, există încă riscuri. Bărbatul s-ar putea trezi cu alte datorii făcute de impostor pe parcursul ultimilor ani în care i-a folosit identitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Un român din Italia i-a furat identitatea unui concetățean și a trăit 20 de ani cu numele lui. L-a lăsat cu datorii de peste 800.000 €