Antena Meniu Search
x

Un tânăr de 33 de ani şi-a pierdut viaţa în Alpii Italieni, după ce paraşuta lui nu s-a deschis şi a căzut peste 200 de metri în gol

Accident cumplit în Alpii Italieni. Un tânăr a pierit în mod teribil, după ce paraşuta sa nu s-a deschis la timp, lăsându-l să cadă peste 200 de metri în gol.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 08.06.2022, 17:04

Dylan Roberts
Un tânăr de 33 de ani şi-a pierdut viaţa în Alpii Italieni, după ce paraşuta lui nu s-a deschis şi a căzut peste 200 de metri în gol - Dylan Roberts/Facebook

Dylan Morris Roberts, în vârstă de 33 de ani a pierit în mod tragic, în timpul unui salt cu paraşuta care nu i s-a deschis la timp, lăsându-l să cadă 243 de metri în gol, potrivit martorilor. Incidentul dramatic a avut loc vineri, la doar o zi după ce un australian a fost ucis într-un incident similar.

Fostul instructor de parașutism se afla cu un grup de cinci prieteni în populara zonă de drumeții Monte Brento din regiunea de nord din Trentino, relatează The Independent. A sărit de la o înălțime de 800 de metri dintr-un loc cunoscut în zonă sub numele de „La mulţi ani”, în jurul orei 7 dimineaţa, dar a lovit marginea muntelui căzând peste 200 de metri în gol, povestesc martorii.

Incidentul dramatic, surprins de martori

Din primele informaţii, paraşuta tânărului cu experienţă în sute de salturi nu s-ar fi deschis la timp, deşi poliţia locală ar fi sugerat că acesta ar fi putut calcula greşit traiectoria. Salvamontiştii chemaţi de urgenţă la faţa locului au reuşit să-i recupereze trupul neînsufleţit.

Pe acelaşi subiect

Dylan Roberts era un instructor de parașutism calificat, care lucrase cu Școala Britanică de Parașutism cu sediul în Langar, Nottinghamshire. De asemenea, era pasionat de săriturile din punct fix, un sport care implică sărituri de pe obiecte fixe, aflate la înălţime şi folosirea unei paraşute pentru a coborî în siguranță la pământ.

În septembrie 2018, el a scris pe Facebook: „Unele dintre cele mai fericite amintiri pe care le am sunt cele în care am învăţat oameni să facă parașutism și cele în care vedeam fericirea pură pictată în zâmbetele strălucitoare de pe fețele lor. Îmi voi aminti mereu de acele momente fericite în cădere liberă.”

Tânărul i-a adus anterior un omagiu tatălui a doi copii, Aiden Chaffe, în vârstă de 31 de ani, din Derbyshire, care a murit într-un accident de parașutism în Langar în 2018. „Aiden ai fost un frate pentru mine, ne-am luat rămas bun unul de la celălalt într-un mod nebunesc înainte de a sări din avion acea ultimă dată şi aveai acel zâmbet nebunesc al tău pe față!”, a scris el la acea vreme.

În urma veștii despre moartea tragică a acestuia, un prieten i-a transmis un mesaj de adio făcând referire chiar la sportivul decedat în 2018: „Sper că amândoi sunteți reuniți în Cer acum”.

Un australian a murit în cirumstanţe similare cu o zi înainte

Moartea lui Dylan Roberts a survenit la doar o zi după ce australianul Matthew Glen Munting, în vârstă de 35 de ani, a murit în circumstanțe similare în Alpii italieni. Munting a murit, joi dimineață, după ce a lovit o rigolă de pe Muntele Simone.

El a fost descris ca fiind unul dintre cei mai experimentați săritori de bază din lume și lucra ca instructor de sărituri de bază la momentul morții sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un tânăr de 33 de ani şi-a pierdut viaţa în Alpii Italieni, după ce paraşuta lui nu s-a deschis şi a căzut peste 200 de metri în gol