Antena Meniu Search
x

Un tânăr din Anglia a rămas paralizat de la brâu în jos, după ce a încercat să ridice o greutate de 300 kg

Un adolescent care a încercat să ridice 300 kg a fost șocat să descopere că durerea de spate pe care o avea era de fapt o tumoare, care l-a lăsat paralizat de la brâu în jos. Băiatul se afla la un festival în momentul în care a început să-și simtă picioarele amorțite.

de Maria Dogaru

la 23.08.2022, 18:09

Brandon Hackett, din Barnsleya, era la festivalul de la Leeds când a observat că picioarele lui sunt amorțite, înainte de a se trezi duminică și a se strădui să meargă. Băiatul, acum în vârstă de 20 de ani, a fost diagnosticat cu sarcom Ewing anul trecut, un tip rar de tumoare care apare în oase sau în țesutul moale din jurul oaselor, relatează Mirror

Băiatul a crezul inițial că este o simplă durere de spate

Brandon, pe atunci în vârstă de 19 ani, a observat pentru prima dată că suferea de dureri de spate în iulie 2021, în timp ce se antrena pentru o competiție de ridicat greutăți. După ce și-a vizitat medicul, i s-a spus că era mușchii contractați și a început să urmeze fizioterapie. Cu toate acestea, durerea a continuat și s-a extins în stomac. Apoi, în timp ce mergea acasă de la lucru, a început să simtă senzații de furnicături pe picioare. A vizitat din nou medicul, unde i s-a spus că  probabil este sciatică. 

Apoi s-a întors la spital având nevoie să folosească un cadru de susținere pentru a putea merge. Testele au arătat că ceva îi comprima coloana vertebrală și a fost transferat la Spitalul Sheffield, moment în care nici nu se mai putea ridica. După o intervenție chirurgicală de decompresie de urgență, a început treptat să-și recapete mișcarea minimă și în cele din urmă a fost diagnosticat cu sarcom Ewing. Cancerul nu se răspândise și tratamentul a început în octombrie 2021.

Pe acelaşi subiect

 „Am crezut că este sciatică pentru că ridicam greutăți de 300 kg la sală. Când m-am prăbușit la pâmânt, nu știam ce se întâmplă. Sunt o persoană destul de rece, așa că nu eram prea îngrijorat, dar am fost confuz și m-am gândit că nu este normal. A fost cu adevărat înfricoșător și ciudat, cu o senzație de furnicături care nu a dispărut, de fiecare dată când încercam să mă mișc era ca și cum tot corpul meu se electrocuta. Simțeam ca picioarele mele erau lipite de podea și nici măcar nu puteam să-mi mișc degetele de la picioare”, a spus Brandon. După chimioterapie, Brandon a început încet să-și recapete mișcarea și a trebuit să învețe singur să meargă din nou.

A trebuit să petrec o săptămână întreagă întinsă pe spate pentru a reduce umflarea măduvei spinării, a fost o ușurare când am început să mă mișc din nou, spre sfârșitul săptămânii”, a adăugat el. I-a luat șase luni să-și recapete total mersul și a trebuit să învețe să meargă din nou folosind ajutoare, inclusiv un cadru de susținere.

 "Mă întrebam dacă voi putea vreodată să merg din nou. Nici măcar nu m-am putut gândi la altceva. De abia am început kinetoterapie, dar pot merge fără niciun ajutor, iau doar un baston în cazul în care îmi pierd echilibrul”, a spus tânărul. Brandon plănuiește acum să devină antrenor personal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Un tânăr din Anglia a rămas paralizat de la brâu în jos, după ce a încercat să ridice o greutate de 300 kg