Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un tată a patru copii a murit și alte trei persoane au fost rănite în timpul unui atac, în Scoția. Un bărbat a fost arestat

Un tată a patru copii a murit și alte trei persoane au fost rănite grav, în timpul unei serii de atacuri suspecte, pe insula Skye, din Scoția.

de Maria Dogaru

la 11.08.2022, 16:24

Bărbatul de 47 de ani, numit John MacKinnon, a fost împușcat ieri, 10 august, în jurul orei 9:30, în Teangue, Skye, iar alți trei oameni au fost răniți în alte incidente similare, pe care polițiștii le consideră legate între ele. Tatăl curajos încerca să-i salveze pe alții, relatează Mirror.

John a murit în casa sa din Sasaig, în zona Teangue, după ce a fost împușcat la doar o jumătate de oră după ce o femeie ar fi fost înjunghiată în localitatea Tarskavaig, din apropiere, în jurul orei 9 dimineața.

Alte două persoane, John Don MacKenzie și soția sa Fay, o asistentă medicală, au fost apoi rănite într-o a doua serie de împușcături în Dornie, Kyle of Lochalsh, la aproximativ 50 de kilometri distanță. 

Poliția s-a deplasat la Tarskavaig, Skye, după ce a fost informată că o femeie de 32 de ani ar fi fost grav rănită în jurul orei 9 dimineața. Femeia a fost transportată de urgență la Spitalul Universitar Queen Elizabeth din Glasgow pentru tratament, iar starea ei rămâne necunoscută. În urma sesizărilor despre împuşcături la o proprietate din Teangue, ofițerii au venit apoi la locul unde MacKinnon a fost declarat mort.

Pe acelaşi subiect

Un alt incident la o proprietate din Dornie, Wester Ross, a fost raportat poliției după ce și acolo s-au auzit focuri de armă. Un bărbat a fost dus la Spitalul Raigmore, din Inverness, cu răni grave, iar o femeie, a cărei stare nu este cunoscută, a fost dusă la Spitalul Broadford de pe Skye. Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost arestat în legătură cu incidentele șocante. 

 „Vom lucra cu partenerii pentru a oferi sprijin comunității locale. Aș dori să-i asigur pe oameni că tratăm aceste incidente ca fiind limitate, fără o amenințare mai mare pentru public”, a declarat Conrad Trickett, comandantul poliției .

Un purtător de cuvânt al Serviciului Scoțian de Ambulanță a confirmat că patru persoane au fost transportate la spital în urma seriei de incidente. 

Mai multe echipe de salvare au ajuns la fața locului, pentru a oferi primul ajutor victimelor

Operațiunea de salvare a inclus mai multe ambulanțe, elicoptere și echipe speciale de recuperare rapidă de urgență, care sunt convocate doar pentru incidente din localități rurale, atunci când oamenii au nevoie critică de asistență medicală.

Postările pe rețelele de socializare au indicat că a existat o prezență mare a poliției în anumite părți din Skye și Dornie ieri, localnicii din zonă raportând că au văzut un elicopter și o ambulanță. Ian Blackford, parlamentar SNP pentru Ross, Skye și Lochaber, a spus că vestea a „șocat pe toată lumea.

Consilierul Skye, John Finlayson, a declarat că „este o zi foarte grea” pentru toată lumea, după o serie de incidente care au dus la moartea unui bărbat de 47 de ani și la rănirea altor 3.

 „Nu am cunoscut niciodată o tragedie ca aceasta și există două comunități care au fost afectate aici: una pe Skye și una pe continent. Deci, este o zi tristă, este o zi tragică și este o zi foarte grea pentru noi toți”, a declarat consilierul.

Evident, genul de incidente care au avut loc ieri ar fi fost oribile și devastatoare în orice parte a țării. Dar genul de comunități despre care vorbim aici sunt comunități mici, strâns unite și acel sentiment de devastare va fi simțit și mai acut. Știu că toată lumea din Scoția se va gândi la comunitățile afectate de pe Skye”, a declarat primul ministrul al Scoției, Nicola Sturgeon

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Mapamond » Un tată a patru copii a murit și alte trei persoane au fost rănite în timpul unui atac, în Scoția. Un bărbat a fost arestat