Antena Meniu Search
x

Video O oră și 22 de minute de suferință: înregistrarea completă a masacrului din Texas, unde au fost executați 19 copii și 2 profesori

Publicația The Austin American-Statesman a prezentat imaginile cu intervenția controversată a poliției din Texas, la atacul armat din Uvalde, soldat cu 19 copii morțiSalvador Ramos, un adolescent de 18 ani, şi-a ucis mai întâi bunica, apoi s-a urcat într-o maşină şi a oprit la școala elementară din oraș, înarmat cu un pistol și o pușcă semiautomată de tip AR-15. A durat peste 40 de minute până ce au intervenit agenţii de securitate, iar atacatorul a fost ucis abia după o oră. Mult prea mult timp pierdut, acuză rudele celor împușcați, care cred că adolescentul tulburat ar fi putut fi împiedicat dacă polițiștii dădeau dovadă de mai mult curaj și competență. Atenție, imagini și informații ce pot avea impact emoțional.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 13.07.2022, 19:21

imagini cu masacrul din Texas
O oră și 22 de minute de suferință: înregistrarea completă a masacrului din Texas, unde au fost executați 19 copii și 2 profesori - Youtube / Austin American-Statesman

Pe înregistrarea video, de aproximativ o oră și 22 de minute, se poate observa cum Salvador Ramos se plimbă nestingherit cu o armă semi-automată în jurul școlii, iar apoi intră în unitate cu gândul de a ucide cât mai multe suflete.

Ora 11:33: Ramos dezlănțuie iadul. Intră în o sală de clasă și deschide focul la întâmplare. La celălalt capăt al coridorului, un copil care îl urmărea curios înțelege că este martorul unui masacru și fuge pe loc. Între timp, Salvador Ramos continuă să tragă.

Ora 11:36: După 2 minute și 40 de secunde de la deschiderea focului își fac apariția primii ofițeri, înarmați. Aceștia încearcă să înțeleagă ce se întâmplă, dar, în mod curios, se retrag după câteva zeci de secunde, atunci când aud focuri de armă. Rămân însă în preajmă.

Ora 11:37: Retrași la celălalt capăt al coridorului, acolo unde îl văzuse și copilul pe Salvador Ramos, polițiștii stau departe de sala de clasă până la 12:21, timp în care adolescentul descarcă arma de încă patru ori. O altă tentativă de a-l răpune are loc la ora 12:50, atunci când autoritățile susțin că l-au ucis pe atacator. Apucase să ia viața a 19 copii și doi profesori.

Pe acelaşi subiect

VIDEO: Imagini cu puternic impact emoțional

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Decizia de a publica înregistrarea, criticată de autoritățile din Uvalde, Texas

Decizia de publicare a înregistrării a fost publicată de unele familii ale victimelor, care spun că ar fi vrut să privească imaginile înainte de a fi făcute publice, în weekend. Redactorul șef de la The Austin American-Statesman, Manny García, a apărat decizia de publicare, însă nu a explicat de ce nu a mai așteptat câteva zile. García susține că publicarea înregistrării video este un efort de a trage la răspundere indivizii implicați în intervenția armată a poliției. "Suntem în căutarea adevărului. Decizia a venit după o discuție lungă și bine cântărită", a precizat el, potrivit CNN.

Cei din poliție s-au declarat profund dezamăgiți, iar primarul din Uvalde, Don McLaughlin, a spus că acțiunile publicației sunt "printre cele mai rușinoase din câte a văzut". "Nu există niciun motiv pentru ca familiile să vadă asta. Oricum urmau să vadă, dar nu era nevoie să îl vadă pe ucigaș cum vine și trage. Nu aveau nevoie să retrăiască asta, au trecut prin destule", a declarat edilul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O oră și 22 de minute de suferință: înregistrarea completă a masacrului din Texas, unde au fost executați 19 copii și 2 profesori