Antena Meniu Search
x

AVEREA Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii va creşte cu 6 MILIOANE de lire sterline. De unde provin BANII

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va primi o mărire de 8% a veniturilor din fonduri publice, echivalentă cu peste 6 milioane de lire sterline, după ce profitul companiei imobiliare Crown Estate, de la care provin banii, a crescut cu 24 de milioane de lire sterline.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va primi o mărire de 8% a veniturilor din fonduri publice, echivalentă cu peste 6 milioane de lire sterline, după ce profitul companiei imobiliare Crown Estate, de la care provin banii, a crescut cu 24 de milioane de lire sterline.

Potrivit BBC, din fondurile primite de regină prin intermediul unui grant suveran sunt plătite salariile angajaţilor, deplasările oficiale şi sunt administrate palatele.

Potrivit datelor oficiale, cheltuielile nete oficiale ale reginei au crescut anul trecut cu 2 milioane de lire, la aproape 42 de milioane de lire.

Sir Alan Reid, trezorierul casei regale britanice, a spus că regina reprezintă ”o excelentă valoare pentru bani”.

”Când te uiţi la aceste conturi, concluzia este că grantul suveran a echivalat anul trecut cu 65 de pence pe persoană, în Regatul Unit. Este preţul unui timbru. Gândiţi-vă ce face şi ce reprezintă regina pentru această ţară. Cred că reprezintă o excelentă valoare pentru bani”, a spus Reid.

Costurile pentru deplasările oficiale ale reginei şi ale familiei regale au crescut cu 500.000 de lire în 2016/2017, la 4,5 milioane de lire.

Clarence House, reşedinţa prinţului Charles, a publicat la rândul ei conturile anuale, care au arătat că venitul anual al acestuia de la Ducatul de Cornwall a crescut cu 1,2%, la 20,7 milioane de lire.

Pentru perioada 2018/2019, regina ar urma să primească prin grantul suveran 82,2 milioane de lire.

Călătoriile oficiale ale reginei şi ale familiei regale au costat 4,5 milioane de lire. Pentru folosirea trenului regal în 14 călătorii au fost cheltuile 288.697 lire, iar pentru folosirea avioanului oficial al guvernului, ”Cam Force One”, de către prinţul Charles şi Camilla pentru a vizita Italia, România şi Austria 154.000 de lire.

Grantul suveran este acordat pe o perioadă de doi ani şi se bazează pe profitul adus de portofoliul Crown Estate, care include numeroase proprietăţi în cartierul londonez West End.

Crown Estate  a raportat în intervalul 2016/2017 o creştere a profitului de 24,7 milioane de lire, la 328,8 milioane de lire.

Organizaţia Republic, care susţine ca Marea Britanie să aibă un şef de stat ales, a publicat propriul raport referitor la cheltuielile regale, care, dacă sunt incluse alte costuri, cum ar fi cele de securitate, ajung la o factură anuală de aproape 345 de milioane de lire.

Creşterea fondurilor alocate casei regale va avea loc în condiţiile unor reparaţii masive care au loc la Palatul Buckingham, care vor costa 369 de milioane de lire. Pentru a ajuta la finanţarea lucrărilor, procentajul din profitul Crown Estate care va fi plătit reginei va creşte de la 15% la 25% în perioad 2017-2027.

Crown Estate este o companie independentă de afaceri cu proprietăţi comerciale, care deţine unul dintre cele mai mari portofolii imobiliare din Marea Britanie.

Majoritatea portofoliului deţinut de Crown Estate este format din proprietăţi rezidenţiale, birouri, magazine, companii şi parcuri de retail.

Crown Estate a fost înfiinţată în 1760, aparţie monarhului pe perioada domniei, dar nu poate fi vândută, iar profitul merge la Trezorerie. Monarhul primeşte 15% din profitul Crown Estate, sub forma grantului suveran plătit o dată la doi ani, pentru susţinerea activităţilor oficiale.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Mondene » AVEREA Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii va creşte cu 6 MILIOANE de lire sterline. De unde provin BANII