Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum arată casa modernă în 2020. Specialiştii aduc un concept nou numit biogeometrie

Timpul petrecut acasă ne-a dus cu gândul la renovare. Sau măcar la mici modificări. Aşa se întâmplă când stăm multă vreme în acelaşi loc.

de Antonia Gasparovici

la 06.10.2020 , 14:28

  • Un spaţiu îngust şi întunecat se poate transforma optic prin trucuri simple.
  • Putem aduce obiecte de artă precum tablouri, sculpturi sau statuete.

Ne obişnuim cu design-ul şi simţim nevoia unor schimbări. Acum, în afară de tendinţe, specialiştii aduc în atenţia noastră un concept nou care poate schimba total, atenţie, nu doar aspectul unei încăperi, ci şi cum ne simţim noi, în ea. Se numeşte biogeometrie.

În ultimele luni am petrecut acasă timp mai mult ca niciodată. Şi mai devreme sau mai târziu am transformat locuinţa fie în biroul de la serviciu, loc pentru joacă, sală de fitness, de lectura sau de cursuri. Trebuie să ştiţi că există o serie de trucuri care ne pot ajuta să renovăm sau să remanejăm o încăpere.

Primul pas este să renunţăm la obiectele nefolositoare. Şi asta pentru că un spaţiu mult prea încărcat poate deveni, în timp, obositor. Le putem înlocui cu obiecte de artă precum tablouri, sculpturi sau statuete.

Vezi și

Reporter: La ce pot să fiu atentă atunci când mă uit şi să pot să fac şi acasă? Să readaptrez sufrageria sau livingul meu? Ce ai facut, de fapt?

Genoveva Hossu, specialist biogeometrie: Decluttering, să scapi de energiile vechi, să sacpi de lucrurile de care nu ai nevoie, de carte nu te-ai atins în ultimii doi ani, sunt energii stocate care nu are sens să mai stea în interiorul casei tale.

Iar dacă sunteţi îngrijoraţi de o cameră parcă prea mică, trebuie să ştiţi că inclusiv un spaţiu îngust şi întunecat se poate transforma optic prin trucuri simple.

Monica Andronic, specialist în artă: O lucrare de artă la capăt, se cheamă cap de perspectivă, tu nu mai devii conştient de pereţii care te apasă, tinzi către ceva, e ca linia orizonutului, acel spaţiu îşi schimbă valenţa. Prima dată când vedem o operă de artă, creierul percepe prima dată un obiect. Un obiect pe care se reflectă lumina, prin intermediul retinei transfromaă prin circuite neuronale degajează o invazie de dopamină, hormonul plăcerii, atunci se declanşează nişte emoţii care ne pun într-o altă stare

Razvan Fodor: Am ceva tablouri prin casă, care sunt nişte amintiri, mi le-am luat de prin vacanţe adunate, nu îmi încarc foarte mult casa. E foarte importanţa verdeaţa, la asta am lucrat, ştii, să am terasa bine aranjată, să am verdeaţă, să arate bine în curte

Emil Ene: În general tablouri, sculpturi, artă decorativă, cam astea sunt în principal obiectele care ar înfrumuseţa şi înnobnila un interior

Când vine vorba de biogeometrie, fiecare detaliu are un înţeles. 

Genoveva Hossu, specialist biogeometrie: Este o ştiinţă nouă, e o ştiinţă care armonizează energiile din jurul nostru şi ajută corpul să fie mai echilibrat, sănătos şi spaţiul în care trăim, de asemenea. Poţi fii creativ, poţi să schimbi mediul în care trăieşti, mai ales în zilele de azi.

Reporter: De ce avem acel tablou în faţa mesei?

Genoveva Hossu, specialist biogeometrie: Este un capăt de perspectivă, un tablou inspirat din natură şi am încercat să aducem prospeţimea, natura în acest dinning pe care l-am improvizat.

Fiecare încăpere a casei poate fi personalizată şi scoasă în evidenţă cu ajutorul obiectelor decorative atent alese şi poziţionate. Foarte important este ca nuanţele să fie cele pe care le regăsim şi în natură. Moderne dar mai ales cu rol benefic asupra stării pot fi lemnul natural sau pietrele.

Genoveva Hossu, specialist biogeometrie: Primul semnal de alarmă atunci când nu mai rezonăm cu un interior este o stare de oboseală, de stres continuă, când nu te mai poţi relaxa acasă, nu mai simţi acea linişte, nu mai simţi acea bunăstare. Facem curat, luăm toate volumetriile, toate colţurile, încercăm să devină cat mai fluide, cât mai aeriste, să intre lumina în camera, să avem plante verzi.

Este important să ştim şi care este punctul de stres din casă. Da, există şi aşa ceva. Iar specialiştii în biogeometrie fac măsurători matematice, ca să-l identifice, înainte să ia o decizie

Antonia Gasparovici Like

Am visat să lucrez în televiziune încă de la vârsta de patru ani, când urmăream jurnalele de ştiri (ale Antenei 1, recunosc), de la început până la sfârşit, dorindu-mi cu ardoare ca într-o zi să fiu şi eu parte din

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri Mondene » Cum arată casa modernă în 2020. Specialiştii aduc un concept nou numit biogeometrie