Cum arată casa modernă în 2020. Specialiştii aduc un concept nou numit biogeometrie

De Antonia Gasparovici.
Publicat: 06.10.2020, 12:30.
Actualizat: 06.10.2020, 14:28

Timpul petrecut acasă ne-a dus cu gândul la renovare. Sau măcar la mici modificări. Aşa se întâmplă când stăm multă vreme în acelaşi loc.

Ne obişnuim cu design-ul şi simţim nevoia unor schimbări. Acum, în afară de tendinţe, specialiştii aduc în atenţia noastră un concept nou care poate schimba total, atenţie, nu doar aspectul unei încăperi, ci şi cum ne simţim noi, în ea. Se numeşte biogeometrie.

În ultimele luni am petrecut acasă timp mai mult ca niciodată. Şi mai devreme sau mai târziu am transformat locuinţa fie în biroul de la serviciu, loc pentru joacă, sală de fitness, de lectura sau de cursuri. Trebuie să ştiţi că există o serie de trucuri care ne pot ajuta să renovăm sau să remanejăm o încăpere.

Primul pas este să renunţăm la obiectele nefolositoare. Şi asta pentru că un spaţiu mult prea încărcat poate deveni, în timp, obositor. Le putem înlocui cu obiecte de artă precum tablouri, sculpturi sau statuete.

Reporter: La ce pot să fiu atentă atunci când mă uit şi să pot să fac şi acasă? Să readaptrez sufrageria sau livingul meu? Ce ai facut, de fapt?

Genoveva Hossu, specialist biogeometrie: Decluttering, să scapi de energiile vechi, să sacpi de lucrurile de care nu ai nevoie, de carte nu te-ai atins în ultimii doi ani, sunt energii stocate care nu are sens să mai stea în interiorul casei tale.

Iar dacă sunteţi îngrijoraţi de o cameră parcă prea mică, trebuie să ştiţi că inclusiv un spaţiu îngust şi întunecat se poate transforma optic prin trucuri simple.

Monica Andronic, specialist în artă: O lucrare de artă la capăt, se cheamă cap de perspectivă, tu nu mai devii conştient de pereţii care te apasă, tinzi către ceva, e ca linia orizonutului, acel spaţiu îşi schimbă valenţa. Prima dată când vedem o operă de artă, creierul percepe prima dată un obiect. Un obiect pe care se reflectă lumina, prin intermediul retinei transfromaă prin circuite neuronale degajează o invazie de dopamină, hormonul plăcerii, atunci se declanşează nişte emoţii care ne pun într-o altă stare

Razvan Fodor: Am ceva tablouri prin casă, care sunt nişte amintiri, mi le-am luat de prin vacanţe adunate, nu îmi încarc foarte mult casa. E foarte importanţa verdeaţa, la asta am lucrat, ştii, să am terasa bine aranjată, să am verdeaţă, să arate bine în curte

Emil Ene: În general tablouri, sculpturi, artă decorativă, cam astea sunt în principal obiectele care ar înfrumuseţa şi înnobnila un interior

Când vine vorba de biogeometrie, fiecare detaliu are un înţeles.

Genoveva Hossu, specialist biogeometrie: Este o ştiinţă nouă, e o ştiinţă care armonizează energiile din jurul nostru şi ajută corpul să fie mai echilibrat, sănătos şi spaţiul în care trăim, de asemenea. Poţi fii creativ, poţi să schimbi mediul în care trăieşti, mai ales în zilele de azi.

Reporter: De ce avem acel tablou în faţa mesei?

Genoveva Hossu, specialist biogeometrie: Este un capăt de perspectivă, un tablou inspirat din natură şi am încercat să aducem prospeţimea, natura în acest dinning pe care l-am improvizat.

Fiecare încăpere a casei poate fi personalizată şi scoasă în evidenţă cu ajutorul obiectelor decorative atent alese şi poziţionate. Foarte important este ca nuanţele să fie cele pe care le regăsim şi în natură. Moderne dar mai ales cu rol benefic asupra stării pot fi lemnul natural sau pietrele.

Genoveva Hossu, specialist biogeometrie: Primul semnal de alarmă atunci când nu mai rezonăm cu un interior este o stare de oboseală, de stres continuă, când nu te mai poţi relaxa acasă, nu mai simţi acea linişte, nu mai simţi acea bunăstare. Facem curat, luăm toate volumetriile, toate colţurile, încercăm să devină cat mai fluide, cât mai aeriste, să intre lumina în camera, să avem plante verzi.

Este important să ştim şi care este punctul de stres din casă. Da, există şi aşa ceva. Iar specialiştii în biogeometrie fac măsurători matematice, ca să-l identifice, înainte să ia o decizie

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Alex Velea, replică dură la adresa lui Cătălin Măruță. Iubitul Antoniei, în război cu soțul Andrei: ”Totul e o mască, un rol...pentru bani”
spynews.ro
Mama unei victime de la Colectiv vorbește despre cum arată condamnarea prin care trec nevinovații: „Am divorțat. Mi-am pierdut familia”
libertatea.ro
Horoscopul zilei de 22 iunie 2021. Taurii își revin pe plan financiar. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Imagini teribile: A blocat bulevardul cu BMW-ul și apoi s-a năpustit cu crosa asupra mașinii din spate
gandul.ro
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte milioane de euro a câștigat
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Cine este femeia din viața lui Lorenzo Lazo. Fostul soț al lui Edith Gonzalez are o nouă iubită
tvhappy.ro
S-a terminat, divorțează după 13 ani! Reghe a confirmat despărțirea, incredibil ce a spus Anamaria Prodan
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro