Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Festivalul European al Filmului începe la Timișoara

Timişoara este gazda Festivalul European de Film! Timp de cinci zile, timişorenii se vor putea bucura de proiecţii ale unor filme studenţeşti, dar şi documentare istorice. La 30 de ani de la Revoluția din 1989 și de la căderea Cortinei de Fier, festivalul aduce în prim-plan revoluțiile.

de Redactia Observator

la 28.08.2019 , 19:05

Timişoara este gazda Festivalul European de Film! Timp de cinci zile, timişorenii se vor putea bucura de proiecţii ale unor filme studenţeşti, dar şi documentare istorice. La 30 de ani de la Revoluția din 1989 și de la căderea Cortinei de Fier, festivalul aduce în prim-plan revoluțiile. Cu tot ce reprezintă ele din punct de vedere social, politic și emoțional.

Festivalul European al Filmului va cuprinde anul acesta peste 60 de producţii de filme, difuzate pe parcursul a cinci zile. Scurt metraje, ficţiuni, drame dar şi filme studenţeşti şi documentare. 

Noutăţile din această ediţie vin şi din partea unui tânăr regizor din Bucureşti care a creat un film documentar despre istoria comunistă, văzută prin ochii unor tineri. 

Vezi și

Tema  festivalului de anul acesta este "Revoluția". 

Actorii Bebe Cotimanis şi Irina Nistor vor prezenta în cele cinci zile Festivalul de film European. Intrarea este liberă în fiecare dintre cele cinci zile de eveniment.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri Mondene » Festivalul European al Filmului începe la Timișoara