Antena Meniu Search
x

George Mihăiţă se reinventează la 70 de ani. De ziua lui, îndrăgitul actor şi-a făcut cadou un cont de Facebook

La 70 de ani, unul dintre cei mai apreciaţi actori români s-a reinventat. George Mihăiţă şi-a făcut cadou de ziua lui un cont de Facebook. Dar şi o carte. Chiar la această oră, colegii îl sărbătoresc într-o gală de excepţie.

Vezi și

La 70 de ani, unul dintre cei mai apreciaţi actori români s-a reinventat. George Mihăiţă şi-a făcut cadou de ziua lui un cont de Facebook, dar şi o carte. Chiar la această oră, colegii îl sărbătoresc într-o gală de excepţie. Cel care ne-a încântat cu roluri memorabile în teatru şi film a vorbit pentru Observator despre omul şi actorul George Mihăiţă, într-un stil inconfundabil.

Cu farmec, umor şi talent, în ultima jumătate de veac George Mihăiţă a dat viaţă unor personaje memorabile. Iar la 70 de ani are energie pentru a deschide un nou capitol în viaţa lui, aventura online. 

George Mihăiţă, actor: Eu n-am vrut, n-am vrut să am pagină de Facebook. Îmi spune Marcel Iureş acum un an: "Facebook? Eu, Facebook?". Şi dau un interviu şi spun unui ziarist: când va avea Marcel Iureş Facebook, voi avea şi eu. Şi m-am trezit că în luna mai, Marcel şi-a deschis pagina de Facebook. 

În câteva zile a strâns deja mii de aprecieri. Iar de ziua lui, şi-a mai făcut un cadou. Intraţi în culise cu "Mihăiţă, reconstituirea unei vieţi". 

Pe acelaşi subiect

George Mihăiţă, actor: Prietenia mea cu Sergiu Nicolaescu, perioadele din filmele lui Sergiu Nicolaescu, care erau dure, "Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război", "Pentru patrie", "Peneş Curcanul". Erau mult mai dure decât cele care mi s-au întâmplat când am făcut armata. Este o carte care încununează viaţa mea, viaţa unui copil amărât care a plecat dintr-un orăsel cenuşiu, Moreni, şi a ajuns să fie aşteptat de Antena 1, să îi ia un interviu.

Numele cărţii face trimitere la filmul care i-a consacrat cariera, Reconstituirea în regia lui Lucian Pintilie.

George Mihăiţă, actor: Şansa mea a fost ca la 19 ani să fiu parte din cel mai bun film românesc, Reconstituirea, cum a fost el declarat în 2008. A fost o rampă pentru mine şi eram credibil că pot să fac meseria asta.

Au urmat alte 50 de filme şi roluri în piese de teatru, seriale şi emisiuni de divertisment. Omul din spatele actorului a rămas fidel principiilor de la începutul carierei sale. 

George Mihăiţă, actor: Muncă, muncă şi iar muncă. Te naşti cu talent, dacă nu te naşti, tre să schimbi meseria. Bucuria mea este că pot să într-o seară 300 de oameni de la a fi trişti.

Maestrul George Mihăiţă va primi şi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Mondene » George Mihăiţă se reinventează la 70 de ani. De ziua lui, îndrăgitul actor şi-a făcut cadou un cont de Facebook