Antena Meniu Search
x

Nou trend în România, în vestimentație: "Made to measure" este soluţia perfectă pentru orice siluetă!

În aceste condiţii, hainele la comandă rămân cea mai buna soluţie şi chiar singura, dacă vrei să ieşi cu adevarăt în evidenţă.

Vezi și

În goana după ţinuta perfectă, mulţi bărbaţi dar şi multe femei uită cât de importantă este potrivirea acesteia cu propria lor personalitate. În aceste condiţii, hainele la comandă rămân cea mai buna soluţie şi chiar singura, dacă vrei să ieşi cu adevarăt în evidenţă.

Când vine vorba de haine, cam toate site-urile de modă, magazinele on-line sau cele fizice ne prezintă numai piese de imbracaminte potrivita femeilor cu forme perfecte, de 90-60-90. Lumea  noastra insa nu e perfecta. Nu toate femeile au masuri de model.

Tocmai de aceea a aparul acest trend cu haine facute la comanda in ateliere de croitorie, iar oferta lor e destul de diversificata, ca sa iti poti alege si ce iti place, nu doar ceea ce iti pica bine ca masura.

Acum nici barbatii nu au o misiune usoara. Si ei isi doresc sa arate bine.

Pe acelaşi subiect

"In Italia, Franta si Anglia ateliere de croitorie sunt considerate un etalon al elegantei si al bunul gust", spun specialiştii din domeniu.

Simona Hulber, designer:

"In Romania acest concept de made to measure a aparut acum 10-15 ani. Inainte existau atelierele de croitorie si croitori adevarati. Ulterior conceptul acesta s-a dezvoltat, noi de exemplu am fost primul concept de genul asta in Romania."

Însă ce implica un costum facut la comandă? Dupa ce s-a facut alegerea si personalizarea costumului, incepe adevarata treaba a croitorului si a consilierului. Se iau masurile personale, masurile corpului clientului. In spate este o munca foarte mare pentru a crea tiparul clientului. Se fac probe, se fac de la 2 pana la 6 probe . Un costum poate sa dureze 4-5 saptamani, chiar 7 saptamani, in functie de complexitatea lui, spun specialiştii.

Iar un costum pe comanda are foarte multe personalizari. Clientul poate sa isi aleaga nenumarate detalii, de la captuseala la nasturi, bineinteles croiul si tesatura. Paleta este asa mare incat chiar e nevoie de consiliere. Se aleg forma umerilor, se alege cati nasturi vrea sa aiba la manseta, se alege tipul de pantaloni, inclusiv se pun initialele clientului absolut acolo unde doreste."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Mondene » Nou trend în România, în vestimentație: "Made to measure" este soluţia perfectă pentru orice siluetă!