Antena Meniu Search
x

Video Influencerii români, luaţi în vizor de ANAF. Inspectorii anti-fraudă spun că mulţi nu au declarat veniturile provenite din online

Influencerii celebri care au zeci şi sute de mii de vizualizări au intrat în vizorul inspectorilor ANAF. Mai exact, aceştia verifică modul în care au făcut bani pe reţelele de socializare. Există suspiciunea că artişti sau vloogeri nu au declarat veniturile făcute on-line din campaniile pentru anumite branduri. Pentru promovarea unor produse pe internet, aceştia pot lua chiar şi câteva zeci de mii de euro.

de Redactia Observator

la 10.11.2021, 16:41

Vezi și

ANAF a inceput să controleze banii câştigaţi prin YouTube, Facebook, Instagram şi TikTok. Sunt vizaţi vloggeri, inluenceri, dar şi persoane din diverse domenii precum muzică media, IT, călătorii, dar şi gastronomie. Inspectorii anti-fraudă verifică  situaţia fiscală a unor persoane despre care au deja informaţii că nu au declarat sau nu au declarat adecvat cât încasează cu adevărat. Este vorba despre bani, produse şi servicii pe care le câştigă din activităţi online.

ANAF spune că vrea în felul acesta să combată evaziunea fiscală, de altfel, inspectorii anti-fraudă şi-au intensificat anul acesta controalele după ce anul trecut pandemia a afectat activitatea din cauza restricţiilor. Consultanţii fiscali recomandă tuturor celor care fac bani pe internet să se informeze, să afle care sunt obligaţiile fiscale privind declararea şi plata tuturor taxelor la bugetul de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri Mondene » Influencerii români, luaţi în vizor de ANAF. Inspectorii anti-fraudă spun că mulţi nu au declarat veniturile provenite din online