Antena Meniu Search
x

Intervențiile minim invazive și efectele lor. Ce sfaturi ne dau specialiștii

Acidul hialuronic pe care îl injectăm în buze este o substanţă aproape identică cu cea pe care organismul nostru o conţine. Se poate injecta atât pentru mărirea volumul, pentru simetrozarea buzelor, cât şi pentru hidratare.

De Redactia Observator la 25.11.2019, 15:09
Vezi și

Acidul hialuronic pe care îl injectăm în buze este o substanţă aproape identică cu cea pe care organismul nostru o conţine. Se poate injecta atât pentru mărirea volumul, pentru simetrozarea buzelor, cât şi pentru hidratare.

Nu dă volum ci doar conferă buzelor un aspect natural şi sănătos.

Dana Miricioiu, chirurg estetician: Acidul hialuronic pe care îl injectăm în buze este o substanţă aproape identică cu cea pe care organismul nostru o conţine. Se poate injecta atât pentru mărirea volumul, pentru simetrozarea buzelor, cât şi pentru hidratare. Nu dă volum ci doar conferă buzelor un aspect natural şi sănătos. 

Injectarea poate dura între 10 şi 20 de minute, iar efectul se face simţit de la 6 până la 15 luni. Depinde, însă, ce doriţi să modificaţi la nivelul feţei, pentru că acidul nu se injectează doar în buze.

Olga Melnic, medic specialist dermatolog: Suntele fillerele mai dense cu care putem să formăm baza, să volumizăm osul, să facem pomeţi, nas, bărbie. Fillerele mai puţin groase cu care putem să lucrăm pe mucoase, zona cearcănelor, cu care putem să fim un pic mai superificial. Ajungem şi la fillerele de ultimă generaţie. Sunt skin booster. Care practic se injectează în straturile superificiale ale dermului care hidratează, este practic o cremă. 

Care atrage apa, hidrateză ţesutul, ajută regerenerarea şi nu schimbă sub nicio formă trăsăturile, ci doar reduce ridurile fine.

Olga Melnic, medic specialist dermatolog: Acidul hialuronic are antidot. Avem şi hialurode. sintetizată în laborator cu care putem să intervenim şi să dizolvăm mai repede acidul hialuronic pe care l-am injectat. În 24 de ore avem efect. La toxina botulinică nu prea avem antidot. Neurotoxina face altceva. Blochează receptorii care transmit impulul nervos şi atunci muşchiul în zona respectivă nu se mai contractă. Nu ne mai permite să ne încruntăm, să ne mirăm atât de mult şi atunci pielea nu se mai pliează şi ridul se reface. Toxina botulinică relaxează muşchiul, acidul umple ridul.  Din păcate mai există cazuri când în buze sunt injectate şi alte substanţe, nu doar acid. Vorbim de picături de silicon. Pot să apară complicaţii, fibroze. 

În cazul injectării, este recomandată folosirea unei canule în loc de ac, mai ales în zonele periculoase. Aceasta are vârful bont şi astfel nu taie ţesutul, ci îl desface.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri Mondene » Intervențiile minim invazive și efectele lor. Ce sfaturi ne dau specialiștii