Antena Meniu Search
x

Regizorul Roman Polanski a lipsit la premiera filmului său J'acuse, la Veneția

La Festivalul de Film de la Veneţia a avut loc premiera J'acuse" - ultimul film semnat de Roman Polanski. Alături de echipa de producţie, vedetele peliculei au păşit pe covorul roşu, însă cel care a lipsit a fost chiar regizorul.

de Redactia Observator

la 31.08.2019, 12:14

Vezi și

La Festivalul de Film de la Veneţia a avut loc premiera J'acuse" - ultimul film semnat de Roman Polanski. Alături de echipa de producţie, vedetele peliculei au păşit pe covorul roşu, însă cel care a lipsit a fost chiar regizorul. Absenţa lui Polanski de la marele eveniment de la Veneţia nu a fost o surpriză. Cineastul în vârstă de 86 de ani are un mandat de arestare pe numele său, în urma unor acuzaţii de viol, în Statele Unite. "J'acuse", în schimb, a fost foarte bine primit de public şi de presă, în urma proiecţiei.

Filmul lui Polanski a fost discutat în lipsa sa. Regizorul de 86 de ani nu poate călători în afara Franţei fără să fie arestat, după ce SUA au emis în 1977 un mandat de arestare pe numele său, sub acuzaţia de viol. Chiar şi decizia de a include filmul său în Festivalul de la Veneţia a fost una care a stârnit controverse. Inclusiv preşedinta juriului, regizoarea Lucrecia Martel a declarat în deschiderea evenimentului că nu va participa la premieră, pentru a nu fi nevoită să îi aplaude munca lui Polanski.

În schimb, a fost prezentă soţia acestuia, actriţa Emmanuelle Seigner.

În ciuda seriei de controverse însă, "J'acuse" a fost apreciat de critici şi de actori.

O altă premieră mondială pe care fanii o aşteaptă cu nerăbdare este "Joker", cu Joaquin Phoenix şi Robert De Niro. Filmul explorează originile celebrului adversar al lui Batman.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Regizorul Roman Polanski a lipsit la premiera filmului său J'acuse, la Veneția