Antena Meniu Search
x

Video Joseph Hadad, portret de chef. Care sunt secretele din bucătăria sa

Începem călătoria noastră în lumea bunului gust cu o povestea plină de savoare - cea a lui Joseph Hadad. A debutat în televiziune aici, la noi, la Antena 1. Însă, debutul său ca bucătar a fost cu mulţi ani în urmă.

de Redactia Observator

la 18.01.2021, 13:24

Vezi și
  • Joseph Hadad, portret de chef
  • Bucătăria, opţiunea cea mai bună
  • Secretele lui chef Joseph Hadad

Astăzi, a devenit unul dintre cei mai iubiţi chefi din România şi spune că îi datorează totul tatălui său. Ne-a povestit despre începuturi, iar alături de el vom face o scurtă escapadă în Maroc, printre cele mai iubite condimente.

"Nu am uitat niciodată de unde am venit. Nu contează dacă eşti un bucătar mare, dacă eşti un arhitect, dar nu uita de unde ai venit...", spune Joseph Hadad.

La ei acasă, în Ierusalim, masa era cel mai important moment al zilei. Chef Hadad îşi aminteşte cu emoţie de începuturi. 

Bucătăria, opţiunea cea mai bună

"Nu mi-a plăcut să învăţ la şcoală. Am fost oaia neagră a casei eu, dintre cei 3 fraţi. Şi a zis "ce facem cu Joseph ăsta, nu îi place la şcoală tot timpul vine fără teme. Mie mi-a plăcut sport, dar nu mi-a plăcut să învăţ. Pe tata l-au luat nervii, era puternic aşa şi spune "o să hotărăsc eu ce o să fac cu tine, tu o să fii bucătar. Bucătar pe vremuri era meserie de stradă. Bucătar? Ceapă, usturoi", mai spune chef.

Astăzi, a devenit unul dintre cei mai iubiţi chefi din România. Mirosurile din bucătăria părinţilor le-a readus la viața aici, în bucătăria sa din Bucureşti. 

"Totdeauna când fac un preparat nou "tata dai mie un sfat". Cu mama la fel. De exemplu pita aceea este reţeta lui mama, când mama era aici acum 4 ani de zile si când am deschis celălat restaurant ea a venit să îmi faca mie pâine marocană", spune Joseph Hadad.

Secretele lui chef Joseph Hadad

Și cum fiecare chef are secretul sau, am aflat și noi cum reuşeşte chef Hadad să aducă atât de multă savoare in farfurie.

"Este o coajă de nucşoară. Nucşoara are 3 coji, coaja verde, după aceea vine coaja uscată 

Coaja asta are miros de nucşoară, de piper, de vanilie, de toate toate aromele. Se pune măcar 2-3 bucăţi pentru un Tajina de 4-5 persoane deja este ...îmi aduc aminte de bucătăria mamei era mică şi era explozie de mirodenii. Eu întrebam ce ai pus înauntru mama? Nu am pus nimic, doar asta, asta are de toate".

Este un ingredient des folosit în bucătăria marocană. Ba chiar putem spune ca este unul din cele mai complexe ingrediente din lume. 

"Asta e Tajine. Şi vasul arată foarte bine! Uite cum arată aici. Este rasol de miel, care stă peste 6 ore la cuptor, cu rădăcini de legume, avem gulie, ţelină şi morcovi, ceapă".

Tajine reprezintă atât felul de mâncare, cât și vasul în care acesta se prepară. Un fel de mâncare celebru în ţări precum Maroc sau Algeria, care a devenit repede iubit și de romani.

"Se serveşte cu cuşcuş cui îi place sau cu orez. Eu acum la restaurant nu am asta pe meniu, dar eu în fiecare zi fac alt tip de tajine până când vedem ce se va mai întâmpla cu pandemia să vedem cum o să ... vrem să facem nişte colecţii de tajine. Tajine de miel, tajine de pui, tajine de ceafă de vită, adica fiecare cu aroma şi gustul lui".

Bucătăria marocană reuneşte sub acelaşi nume arome din bucătăria arăbească, cea mediteraneană, africană, dar şi arome care provin din sudul Spaniei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri Mondene » Joseph Hadad, portret de chef. Care sunt secretele din bucătăria sa