Antena Meniu Search
x

Video La poveşti cu Valentin Sanfira. Artistul de muzică populară pregăteşte lansarea unui nou album

Unul dintre cei mai apreciaţi interpreţi de muzică populară din România a fost pentru prima dată în platoul Observator. Valentin Sanfira pregăteşte un nou album.

de Mihaela Uretu

la 06.04.2021, 14:44

Vezi și
  • Valentin Sanfira, pentru prima dată în platoul Observator
  • Solistul are peste 120 de piese proprii şi peste 20 de diplome obtinute la festivaluri naţionale
  • Artistul de muzică populară pregăteşte un nou album

Membru al Ansamblului Profesionist "Doina Gorjului" din Târgu Jiu, Valentin Sanfira se pregăteşte să lanseze luna aceasta al şaselea album din cariera sa, în colaborare cu Maestrul Nicolae Botgros şi orchestra Lăutarii. 

Valentin Sanfira: Această melodie mi se potriveşte. Cu maestrul Nicolae Botgros mă cunosc încă de la începuturile mele, când erau acele festivaluri. Şi am cântat cu dumnealui de la 16 ani. Iată, că abia acum, după atâţia ani, am reuşit să imprimăm. E o onoare şi o bucurie, o împlinire pentru orice artist să imprime cu un asemenea mare artist al neamului românesc. Cel care a unit prin muzică mai mult Chişinăul cu Bucureştiul şi cu toată România. Mi-am ocupat timpul cu o şcoală de muzică populară, am făcut-o cu nişte colegi de-ai mei, profesionişti. Mai mergem la câte o emisiune, vorbim cu publicul de acasă, compunem. Până la vârsta aceasta am imprimat vreo 120 -130 de piese. Şi în toată perioada aceasta am creat albumul pe care l-am înregistrat cu maestrul Botgros. Şi dacă le adun de pe telefon, de pe calculator mai fac de un album. Stăm şi cântăm acasă şi creăm. 

Solist profesionist, Valentin Sanfira are peste 20 de diplome obţinute la festivaluri naţionale. În plus, are peste 120 de piese proprii înregistrate şi este una dintre cele mai puternice voci masculine ale folclorului gorjan. 

Solistul s-a căsătorit cu Codruţa Filip în toamna anului trecut la Snagov. 

Valentin Sanfira: După o vârstă, îţi doreşti să te aşezi la casa ta, să îţi găseşti marea iubire. Am făcut cununia civilă. Îmi place să organizez. Am mai organizat două nunţi, pentru fraţii mei. Am organizat cununia civilă cât s-a putut de restrâns. A fost frumos, dar sper ca nunta să fie aşa cum ne-o dorim, mare , cu oameni mulţi pentru că noi ne învârtim şi suntem în jurul oamenilor. Ne plac oamenii. 

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri Mondene » La poveşti cu Valentin Sanfira. Artistul de muzică populară pregăteşte lansarea unui nou album