Antena Meniu Search
x

Moromeţii 2, desemnat cel mai bun lungmetraj la Premiile GOPO

Moromeţii 2, în regia lui Stere Gulea, a fost ales cel mai bun film de lungmetraj la decernarea Premiilor Gopo! De altfel, pelicula a primit si cele mai multe distincţii. Surpriza serii a fost însă alta: premiul pentru cel mai bun regizor nu a fost câştigat de Stere Gulea.

de Redactia Observator

la 20.03.2019, 11:18

Vezi și

Moromeţii 2, în regia lui Stere Gulea, a fost ales cel mai bun film de lungmetraj la decernarea Premiilor Gopo! De altfel, pelicula a primit si cele mai multe distincţii. Surpriza serii a fost însă alta: premiul pentru cel mai bun regizor nu a fost câştigat de Stere Gulea. La cea de-a 13-a ediţie a "Oscarurilor de România", aşa cum sunt numite Premiile Gopo, au fost nominalizate 79 de producţii autohtone.

Anul acesta, premiile GOPO au stabilit un record: 28 de lungmetraje s-au înscris în cursa pentru cel mai bun film! Aseară, premiul cel mare a mers la Moromeţii 2.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Din cele 14 nominalizări, filmul Moromeţii 2 a primit 8 distincţii. Cu toate acestea, Stere Gulea nu a primit premiul pentru cea mai bună regie.

Pelicula Pororoca a dat cel mai bun actor, Bodgan Dumitrache. Acesta interpretează rolul unui tată care îşi pierde copilul în parc, într-un moment de neatenţie. Premiul nu a venit însă fără sacrificii. Artistul a declarat că, în timpul filmărilor, a slăbit 10 kilograme.

Cea mai bună actriţă a fost aleasă Cosmina Stratan, pentru rolul feminin principal din filmul "Dragoste 1: Câine". Alexandru Dabija şi Iulia Lumânare au primit premiul pentru cei mai buni actori în rol secundar. Iar distincţia pentru cel mai bun scenariu a mers la Radu Jude, pentru filmul "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari".

Un omagiu pentru întreaga activitate şi carieră le-a fost adus şi marilor actori Ileana Stana Ionescu şi Constantin Dinulescu.

Seara nu ar fi fost completă, dacă nu s-ar fi prezentat şi câteva parodii ale filmelor, cum ar fi „Romanian Rhapsody". Hit-ul trupei Queen a fost reinterpretat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Moromeţii 2, desemnat cel mai bun lungmetraj la Premiile GOPO