Antena Meniu Search
x

Motoarele industriei filmului au repornit. Singuranța, literă de lege pe platourile de filmare

Şi dacă mulţi producători de la Hollywood au reuşit să îşi ducă proiectele la bun sfârşit înainte de pandemie, pe alţii criza i-a ţinut în loc. Dar vin şi veşti bune. Filmările pentru pelicule, seriale şi videoclipuri muzicale au fost reluate săptămâna aceasta, sub reguli stricte.

de Redactia Observator

la 18.06.2020, 16:16

Vezi și
  • Reguli stricte pe platourile de filmare
  • Pandemia a schimbat modul de lucru pentru actori

Siguranţa este literă de lege la Hollywood. Zilele lungi de filmare, care începeau dis de dimineaţă şi ţineau până noaptea târziu, au fost scurtate la 10 ore. În tot acest timp, vizitele sunt strict interzise. Iar platourile de filmare au fost împărţite în zonele A şi B. Prima este zonă de risc, iar acolo vor avea acces doar actorii şi echipele de filmare.

Nu sunt obligaţi să poarte mască şi nici distanţarea socială nu este impusă. Cei care au acces aici urmează să fie testaţi de coronavirus de cel puţin trei ori pe saptămână. În schimb, în Zona B, au acces angajaţii din producţie şi din alte departamente. Aici masca şi distanţarea socială sunt obligatorii.

Iar dacă actorii vor să treacă din Zona A în Zona B vor fi supuşi unui test rapid de coronavirus. Vor aştepta 60 de minute pentru primirea rezultatului. Măsurile însă nu i-au convins pe toţi producătorii din industria cinematografică. Din cauza pericolului, premiera filmului Matrix 4 a fost amânată până în aprilie 2022.

În schimb, regizorul James Cameron a găsit o portiţă de scăpare de la noile reguli. Îşi mută platourile de filmare pentru noua peliculă Avatar în Noua Zeelandă, ţara în care mai sunt doar două cazuri de coronavirus.

Acum, fanii francizei se aşteaptă ca noul film să fie cel puţin la fel de spectaculos ca primul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Motoarele industriei filmului au repornit. Singuranța, literă de lege pe platourile de filmare