Antena Meniu Search
x

Premiile Oscar 2018: Lista favoriţilor de la cea mai mare gală a industriei filmului

Mai sunt câteva ceasuri până la decernarea premiilor Oscar, iar cei intraţi în cursă abia aşteaptă să pună mâna pe râvnitele statuete din industria filmului.

Vezi și

Mai sunt câteva ceasuri până la decernarea premiilor Oscar, iar cei intraţi în cursă abia aşteaptă să pună mâna pe cele mai râvnite statuete din industria filmului. Indiferent cine va pleca acasă cu trofeul, la Oscar, toată lumea câştigă. Pe invitaţi îi aşteaptă un banchet regesc, iar pe nominalizaţi, cadouri în valoare de o sută de mii de dolari. Criticul Irina Margareta Nistor ştie deja cine e pe lista favoriţilor.

Cu 13 nominalizări, "The shape of water" - Forma apei, care spune povestea stranie de iubire dintre o femeie de serviciu şi o creatură marină, este favorita galei din această noapte. 

IRINA MARGARETA NISTOR, critic de film:

E o mare reusita a lui Guilermo del Toro  are multe efecte speciale, se intampla in anii 60, foarte aproape de povestea cu Cuba si cu Fidel Castro, si cu rusii, ai si spionaj, ai de toate acolo, sa nu ai niciun moment de plictiseala. 

Filmul "Dunkirk", drama lui Christopher Nolan despre cel de-al doilea război mondial, este nominalizat la opt categorii. Şanse mari la premii are şi pelicula "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri". 

IRINA MARGARETA NISTOR, critic de film:

Cred ca daca am vedea mai atent Three bilboards am intelege care este reteta sa castigi si Oscar, si publicul in egala masura, cred ca asta e si idealul.

Bătălia mare se dă pentru cel mai bun film, dar şi pentru titlul de cel mai bun actor în rol principal. 

IRINA MARGARETA NISTOR, critic de film:

As fi vrut-o si pe Frances McDormand sa ia premiul pentru cel mai bun rol feminin si la barbati sigur Gary Oldamn pentru Churchill, desi este intr-o competitie si cu Daniel D Lewis care a avut grija sa ne spuna ca e ultimul rol. 

La capitolul cel mai bun film străin, favorit este "Trup şi suflet", din Ungaria. Iar titlul pentru cea mai bună animaţie ar putea fi câştigat de Cocoa. 

IRINA MARGARETA NISTOR, critic de film:

E un mexican induiosator, extrem de frumos colorat, care iti da o nadejde intre lumi, nu mai face distanta intre lumea noastra si cei care ne-au parasit. 

Însă, la Oscar, toată lumea câştigă. Cel puţin, acesta este mesajul de pe cadourile generoase primite de 25 dintre nominalizaţi, printre care Meryl Streep, Allison Janney şi Denzel Washington. Valoarea fiecărui dar depăşeşte 100.000 de dolari.

Imediat după decernarea premiilor Academiei Americane, starurile vor avea parte de o vacanţă de lux în Tanzania, în valoare de 40.000 de dolari, o săptămână la spa în California, alta în Hawaii, precum şi de o mulţime de cosmetice de lux, printre care un fond de ten cu oxigen, măşti de ochi cu aur şi rujuri care îşi schimbă culoarea în funcţie de temperatura corpului.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Premiile Oscar 2018: Lista favoriţilor de la cea mai mare gală a industriei filmului