Antena Meniu Search
x

Încă un "OM INVIZIBIL" se alătură campaniei Observator: "Tina, un pacient care trebuie să fie ajutat pentru a-i ajuta pe alţii"

În încercările ei repetate de scoate la lumină dramele adevărate ale oamenilor care așteaptă un transplant, reporterul Observator, Magda Bucur ne oferă o nouă lecție de viață cu emoții, dramă și un happy-end

În încercările ei repetate de scoate la lumină dramele adevărate ale oamenilor care așteaptă un transplant, reporterul Observator, Magda Bucur ne oferă o nouă lecție de viață cu emoții, dramă și un happy-end

Este vorba despre Ecaterina Popă, în vârstă de 46 de ani.

"Tina e cea mai tonică dintre pacienţii pe care i-am cunoscut în această serie. Viaţa ei s-a schimbat la 180 de grade, de când a aflat că suferă de insuficienţă renală.

Înainte, era argint-viu, îndrăgostită de munca ei, cu tinerii cu dizabilităţi.

Acum, e dependentă de dializă. În fiecare marţi şi vineri, dis-de dimineaţă, câte patru ore. Ţintuită pe pat, legată la un aparat care lucrează, pentru ea, ca un rinichi. În urmă cu un an a fost la un pas de moarte. Abia atunci a conştientizat cât de gravă e boala.

Când vorbesc de Tina, nu pot să nu vorbesc despre Ovidiu şi Bogdan. Soţul şi fiul. Trei prieteni. Sunt stâlpii pe care ea se sprijină, la bine şi la rău. O aduc la dializă şi-i veghează tratamentul, discret, de pe holul spitalului. Îi dau putere, în fiecare zi, să zâmbească şi să spere. Iar ea speră, pentru ei. Şi pentru tinerii pe care îi avea în grijă şi la care tânjeşte să se întoarcă.

De Crăciun, am însoţit-o, la serbare. Am văzut atunci un om care vrea cu disperare să se întoarcă la viaţă. Să fie ajutat ca să poată ajuta pe alţii. Tina e acum pe lista de aşteptare pentru un transplant de rinichi. Când a primit vestea că a fost trecută pe listă, s-a bucurat că la un transplant. Ştie că e cu un pas mai aproape de viaţa pe care a lăsat-o în urmă, acumdoi ani. Şi chiar dacă ştie că sunt oameni care au aşteptat 14 ani un rinichi, e optimistă. Ceva dinăuntrul ei îi spune că ea va avea mai mult noroc", spune Magda Bucur.

Nu pierde, în această seară, la Observator 19 POVESTEA ECATERINEI!

Nu uita să semnezi PETIŢIA AICI!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » OAMENI INVIZBILI » Încă un "OM INVIZIBIL" se alătură campaniei Observator: "Tina, un pacient care trebuie să fie ajutat pentru a-i ajuta pe alţii"