Antena Meniu Search
x

Video Observator de bine, 7 octombrie. Cum arată noul tramvai din Bucureşti; S-a inventat mașina viitorului

Observator de bine, 7 octombrie 2022, prezentat de Ioana Scărlătescu.

Ioana Scărlătescu
de Ioana Scărlătescu

la 07.10.2022, 10:09

Ioana Scărlătescu

Observator de bine, știrile zilei de 7 octombrie

1) Premiul Nobel pentru Literatură în acest an a fost acordat lui Annie Ernaux. Scriitoarea franceză a fost recompensată pentru "curajul cu care scrie despre memoria personală".

2) Noile tramvaie Imperio ar putea intra în circulaţie în București din luna noiembrie, pe linia 41. Garniturile au fost produse în România, la Astra Vagoane Călători Arad.

3) 35 de studenţi din Olanda au inventat maşina care curăţă carbonul din aer în timp ce se deplasează. În viitor, aceştia speră că tehnologia lor va fi montată pe cât mai multe autoturisme, pentru a reduce poluarea la nivel global.

4) Cele mai spectaculoase modele de bijuterii vor fi prezentate în acest weekend, la Bucureşti. "Romanian Jewelry Week" este unul dintre cele mai importante evenimente din domeniu, prin care Capitala devine un punct de reper pe harta internațională.

5) Programul ''Rabla local'' va demara la jumătatea lunii octombrie, cu un buget de 50 milioane de lei. Românii care vor să scape de maşinile vechi vor primi un voucher de 3.000 de lei, fără a fi obigaţi să îşi un autoturism nou cu el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Observator de bine » Observator de bine, 7 octombrie. Cum arată noul tramvai din Bucureşti; S-a inventat mașina viitorului