Antena Meniu Search
x

Video Bijuteria contemporană este vedeta târgului "Romanian Jewelry Week". Designerii folosesc materiale inedite precum răşina sau pielea de peşte

Diamantele sunt cele mai bune prietene ale fetelor, dar bijuteriile nu înseamnă doar pietre sau metale preţioase. Designerii şi bijutierii folosesc mai nou tot felul de materiale neconvenţionale, precum răşina, pergamentul sau pielea de peşte. Indiferent că vă plac piesele clasice sau inovaţiile, weekendul acesta găsiţi la Bucureşti mii de modele create de cei mai în vogă artişti din toată lumea.

de Redactia Observator

la 06.10.2022, 20:17

Vezi și

Printre artiştii invitaţi la Bucureşti se numără şi Caroline Purgal din Belgia. Sculptoriţă şi artist bijutier, ea este câştigătoare săptămânii bijuteriei de la Milano.

Caroline Purgal, artist şi sculptor: Pun în bijuteriile mele toate tehnicile mele de sculptor, toată tehnica mea hiperrealistă, folosind, spre exemplu, răşină, proteze oculare sau, mai nou, piele de peşte.

Romanian Jewelry Week este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate bijuteriei contemporane, prin care Bucureştiul devine un punct de reper pe harta internațională. Expoziţiile evenimentului se găsesc la Biblioteca Națională a României, Muzeul Naţional de Istorie sau la Muzeul Naţional Cotroceni. În total, sunt 6 locaţii culturale în care veţi regăsi munca unor designeri, școli, asociații și colective din peste 30 țări din întreaga lume.

David Sandu, curator şi organizator RJW: Diversitatea stilistică, estetică şi din punct de vedere al materialelor, a ideilor, a formelor şi a tuturor ingredientelor acestor bijuterii pe care o să le vedeţi aici este extraordinară. Sunt mai mult de 190 de designeri diferiţi, care sunt parte dintr-o voce nouă în acestă artă care este bijuteria.

Pe acelaşi subiect

Romanian Jewelry Week se deschide publicului în weekend

Evenimentul a început deja, dar sesiunea dedicată publicului are loc în weekend, atunci când multe dintre creaţii pot fi inclusiv cumpărate.

Diana a lăsat în spate o carieră de două decenii de corporaţie pentru a reprezenta mai mulţi artişti bijutieri din întreaga lume.

Diana Iordache, fondatoare galerie de bijuterie contemporană: Este o bijuterie contemporană, care are în spate şi un concept şi care poate avea la bază sau nu un material preţios. În spatele fiecărei bijuterii eu apreciez o idee şi un mesaj. Am selectat câteva piese care au inspiraţie marină. Prin acestă colecţie care se numeşte Bleach, Raluca încearcă să atragă atenţia asuăpra schimbărilor climatice.

Programul va include şi o serie de workshop-uri demonstrative de șlefuire și fațetare a pietrelor semiprețioase, susținute de profesori, designeri, curatori și profesioniști din țări precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie sau Israel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Bijuteria contemporană este vedeta târgului "Romanian Jewelry Week". Designerii folosesc materiale inedite precum răşina sau pielea de peşte