Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Acneea, o problemă care lasă urme neplăcute. Cum scăpăm de cicatrici

Adolescenţa vine la pachet cu acneea. Este o problemă care dispare în timp, însă poate lăsa urme neplăcute în zona feţei. Cum putem scăpa de aceste cicatrice, vedem chiar acum la Observator Medical.

de Mădălina Iacob

la 26.05.2021 , 09:04

  • Doritorii plătesc între 100 şi 200 de euro per şedinţă, pentru a scăpa de acnee.

Haideţi să vorbim despre sănătatea noastră. 90 la sută dintre adolescenţi se confruntă cu acnee la nivelul feţei sau al corpului şi aproape 20 la sută rămân cu aceleaşi probleme şi în viaţa de adult. Şi chiar dacă scapă de ea, după acnee, rămân cicatricile. Ce putem face în funcţie de aspectul lor, aflaţi din materialul următor. 

Cristina Berbecar Zeca, chirurg plastician: Pacienta a fost demachiată, tegumentul dezinfectat. Iniţial punem aparatul pe piele, ca să se obişnuiască, şi o să creştem adâncimea acelor. Avem mişcări succesive la nivelul zonelor cu cicatrici atrofice de la nivelul tenului. Pacienta nu simte absolut nicio durere. 

Aproape 20 la sută dintre adolescenţii sau adulţii care se confuntă cu acnee, uşoară sau severă, rămân cu semne după evoluţia afecţiunii. Aşa că după consultaţia la medicul dermatolog şi tratamentele specifice, mulţi dintre ei ajung la tratamente estetice sau alte proceduri medicale pentru a diminua aspectul cicatricilor din zona feţei. 

Vezi și

Cristina Berbecar Zeca, chirurg plastician: Peelingul chimic reprezintă aplicarea unor substanţe chimice care distrug stratul superficial al pielii grăbind vindecarea. El se poate folosi şi pentru alte patologii de la nivelul feţei. Microneedling este folosirea unui dispozitiv care face microînţepături cu apariţia unor microcanale. Apare o inflamaţie la nivelul pielii cu o cascadă normală de vindecare şi care, în cele din urmă, duce la formarea de colagen şi elastină încercând să deprime acea cicatrice. Avem şi diverse cocktailuri pentru a grăbi procesul de vindecare de la nivelul pielii. Terapia vampir, de exemplu, prin care se recoltează sânge de la pacient, se centrifughează, iar ceea ce se obţine este o soluţie ce conţine trombocite, care au o groază de factori de creştere. Factorii de creştere sunt buni pentru piele pentru că favorizează vindecarea locală. 

Doritorii plătesc între 100 şi 200 de euro per şedinţă, pentru a scăpa de acnee

Pacientul sau pacienta are nevoie, ideal vorbind, de o şedinţă la două săptămâni, iar dacă ascultă toate sfaturile medicului, în trei luni ar putea scăpa de probleme: "Avem o plajă de pete hiperpigmentare, dar şi o zonă de cicatrici atrofice la nivelul obrazului drept şi stâng. Prin înţepăturile pe care le realizează produce o inflamaţie locală, iar acea inflamaţie are drept consecinţă aport vascular sangvin şi producerea de colangen şi elastină care au rolul de a ridica cicatricile şi de a oferi elasticitate tegumentului". 

Preţurile variază între 100 şi 200 de euro per şedinţă, în funcţie de cabinet. 

Aşadar, primul pas, după ce sunteţi siguri că acneea s-a oprit din evoluţie, puteţi începe să lucraţi şi la cicatrici. Atenţie, rezultatul este atenuarea lor, nu dispariţia pe întreaga zonă afectată. Şedinţele se fac la cel mult o lună şi rezultatele încep să se vadă după cel puţin trei proceduri. Deci, între trei şi şase luni, specialiştii promit un ten mai curat. 

Atât pentru astăzi. Ne vedem şi pe observatornews.ro, la secţiunea Observator Medical, cu tot ce trebuie să ştim ca să rămânem sănătoşi! 

Mădălina Iacob Like

De la prima transmisiune live, la înâlnirea cu Papa Francisc, funeraliile Reginei Elisabeta a doua, încoronarea regelui Charles şi până la ceremonia luminii sfinte din Ierusalim, meseria de jurnalist mă surprinde şi mă învaţă întotdeauna câte ceva.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Observator Medical » Acneea, o problemă care lasă urme neplăcute. Cum scăpăm de cicatrici