Antena Meniu Search
x

Anonimatul internetului a ridicat miza!

Olivia Păunescu
de Olivia Păunescu

la 27.04.2021, 14:03

Olivia Păunescu şi Feli
Olivia Păunescu şi Feli

Dacă înaintea erei internetului singura variantă să-i spui cuiva dacă îl placi sau nu, dacă ești de acord cu el sau nu, dacă îi împărtășești convingerile și stilul de viață era să-i spui în faţă, ei bine totul s-a schimbat! Oamenii se ascund în spatele unui cont, pe o rețea socială, de cele mai multe ori nedezvăluindu-şi numele sau alte date personale și nici măcar neîmpărtăşind cu "prietenii" virtuali poze reale din viața lor...dar în același timp critică și critică dur în special oamenii "cunoscuți", care apar la televizor, care urcă pe scenă, care au o carieră în lumina refelctoarelor și a căror viață, vor nu vor...este oricum publică!

Nu aș vrea să intru acum într-o dezbatere dacă este bine sau nu să arați tuturor intimitatea casei tale și a familiei tale...pentru că până la urmă asta este o decizie pesonală care evident vine la pachet cu asumare! Dar nu pot să nu mă întreb de ce atâta răutate? De ce atât de mulți utilizatori de Facebook și Instagram își varsă frustrările pe alții? De ce atât de multă critică? Mai ales că este strict decizia ta - dacă vrei sau nu să urmărești pe cineva!

Despre asta am povestit astăzi și cu artista Feli care a lansat o piesă, o replică muzicală la bullying- ul la care chiar ea a fost expusă. O piesă cu un mesaj puternic și educativ atât pentru adulți, dar și pentru copii, care încă nu au puterea să discearnă. 

Și da! Mi s-a întâmplat și mie! Da, am auzit nenumărate colege și prietene care citesc poate la fiecare postare a lor și câte o răutate aruncată total nejustificat și gratuit! Și mă întreb - cum ar trebui să procedăm în aceste situații? Intrăm în polemici? Ne justificăm? Răspundem politicos? Sau pur și simplu ștergi respectivul comentariu...pentru că nu are niciun rost...

Dar hai să vedem cum este cu libertatea asta de exprimare! Pentru că mi se pare mie...este foarte prost înțeleasă de unii! Nu zice nimeni să nu ai o părere și să o și spui! Dar o opinie trebuie să fie și argumentată și cel mai important - asumată! Nu aruncata în spaţiul public, de un anonim care are cu totul alte motive de critică și jiginire... Pentru că uite așa apare bullying-ul. Și oare v-ați pus vreodată în pielea unui om și în special femeie, care poate este vulnerabilă în anumite perioade din viața ei? Sigur nu! Pentru că altfel nu ați mai emite judecăți de "valoare"! La capătul comentariului este un om. Așa că fiți blânzi!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Opinii » Anonimatul internetului a ridicat miza!