Diferența dintre “curwa” și “femeia inferioară” e că prima cere bani, deci e măcar deșteaptă...

De Theodora Massini.
Publicat: 11.05.2021, 21:06.
Actualizat: 11.05.2021, 21:11

M-am abținut cu greu, acum ceva zile, să nu vomit pe hârtie- pardon, îmi scuzați limbajul- să nu scriu ce cred eu, pe persoană fizică, despre condamnarea la închisoare a unui artist pentru versurile piesei lui. Căci așa putem rezuma dosarul Dani Mocanu, nu?

Dani Mocanu, lângă un leu

Dani Mocanu

Facebook / Dani Mocanu

Ce, ați sărit deja (unii) de posterior în sus? Lăsați-mă, rogu-vă să ghicesc:

Să simplificăm un pic. Dani Mocanu-omul nu e subiectul nostru. Dacă e violent pe bune, în viața reală, sunt prima care voi da acatiste să plătească. Din păcate, cumva, mă îndoiesc însă că s-ar întâmpla asta. Când vine vorba de fapte, mai nimeni nu plătește. Altfel nu ajungeam ca în România, o femeie să fie batută la fiecare 30 de secunde, chiar de domnul și stăpânul ei- partenerul de viață adicatelea.

Așadar, noroc cu fireasca ordine a dreptății lumești în Românica noastra cea curata și plină de principii, în care instigarea devine, iată, mai gravă decât fapta.

Dar revenind, cum spuneam, nu Omul ci Artistul Dani Mocanu e cel condamnat. Ceea ce este de-a dreptul grotesc.

Este Dani Mocanu artist? Oh, da. E unul dintre cei mai adulați interpreți de manele. O spun tot ăștia neprihăniți și de violență total neștiutori, care aruncă acum cu piatra. Au decis-o tot ei, prin like-uri și vizualizari, plus audiții nocturne la orice petrecere, cu scuza “eram după 2-3 beri”. Dani Mocanu e artist, fie că ne place sau nu. Și fix în această calitate tocmai a fost condamnat la închisoare. Nicăieri în lume nu s-a mai întâmplat așa ceva. Nicicând.

Dacă Verdi ar fi trăit în zilele noastre în Pitești, ar fi înfundat puscaria. Iar a lui “La donna e mobile”- să recunoaștem- nimic altceva decât echivalentul politicos de epocă al “Curwei” lui Mocanu- ar fi fost interzisă imediat și pe vecie...

Dar nu, n-am vrut să spun nimic despre asta și așa ar fi rămas dacă...

Dacă ÎnaltPreasfințitul ar fi tăcut și el.

Scurt reminder: în urmă cu puține zile, Teodosie Snagoveanul a explicat public, mai public decât Mocanu, la un post de radio, că aceasta este condiţia dintotdeauna a femeii, să fie inferioară bărbatului. Iar după scandalul pornit, s-a apărat prin cele sfinte:

“Așa stă scris în Biblie”

Corect dealtfel. Ca absolventă de Teologie confirm. Vechiul Testament. Ba întăresc cu un citat:

“Femeia să învețe în tăcere, cu toată supunerea. Femeii nu-i dau voie să învețe pe alții, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere.” (Timotei 2:11, 2:12, ca să nu-mi aud vorbe.)

Și ne întoarcem la artistul nostru. Pe scurt, ar fi așa:

“O curvă dacă-ți iei, s-o ții în locul ei,
Să n-o lași să gândească, să-i pui stop la idei”...

Nicio legătură, sigur, dar totuși... nu pot să mă abțin:

De la păcătosul Dani și “curwa” lui, la sfințitul “femeia e inferioară bărbatului”, necunoscute rămân căile lingvistice. Și neînțelese cele ale legii...

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.