Antena Meniu Search
x

Diferența dintre “curwa” și “femeia inferioară” e că prima cere bani, deci e măcar deșteaptă...

M-am abținut cu greu, acum ceva zile, să nu vomit pe hârtie- pardon, îmi scuzați limbajul- să nu scriu ce cred eu, pe persoană fizică, despre condamnarea la închisoare a unui artist pentru versurile piesei lui. Căci așa putem rezuma dosarul Dani Mocanu, nu?

Theodora Massini
de Theodora Massini

la 11.05.2021, 21:11

Dani Mocanu, lângă un leu
Dani Mocanu - Facebook / Dani Mocanu

Ce, ați sărit deja (unii) de posterior în sus? Lăsați-mă, rogu-vă să ghicesc:

  • “Dani Mocanu e un manelist ordinar. Nu e artist”
  • “Un arogant cu antecedente de violență care își merită soarta. “
  • “Să putrezească în închisoare și să-l țină ăia în lesă, ca pe fata din videoclipul lui!” (da, l-am chiar văzut) Și tot așa... Le-am auzit pe toate.

Să simplificăm un pic. Dani Mocanu-omul nu e subiectul nostru. Dacă e violent pe bune, în viața reală, sunt prima care voi da acatiste să plătească. Din păcate, cumva, mă îndoiesc însă că s-ar întâmpla asta. Când vine vorba de fapte, mai nimeni nu plătește. Altfel nu ajungeam ca în România, o femeie să fie batută la fiecare 30 de secunde, chiar de domnul și stăpânul ei- partenerul de viață adicatelea.

Așadar, noroc cu fireasca ordine a dreptății lumești în Românica noastra cea curata și plină de principii, în care instigarea devine, iată, mai gravă decât fapta.

Dar revenind, cum spuneam, nu Omul ci Artistul Dani Mocanu e cel condamnat. Ceea ce este de-a dreptul grotesc.

Este Dani Mocanu artist? Oh, da. E unul dintre cei mai adulați interpreți de manele. O spun tot ăștia neprihăniți și de violență total neștiutori, care aruncă acum cu piatra. Au decis-o tot ei, prin like-uri și vizualizari, plus audiții nocturne la orice petrecere, cu scuza “eram după 2-3 beri”. Dani Mocanu e artist, fie că ne place sau nu. Și fix în această calitate tocmai a fost condamnat la închisoare. Nicăieri în lume nu s-a mai întâmplat așa ceva. Nicicând.

Dacă Verdi ar fi trăit în zilele noastre în Pitești, ar fi înfundat puscaria. Iar a lui “La donna e mobile”- să recunoaștem- nimic altceva decât echivalentul politicos de epocă al “Curwei” lui Mocanu- ar fi fost interzisă imediat și pe vecie...

Dar nu, n-am vrut să spun nimic despre asta și așa ar fi rămas dacă...

Dacă ÎnaltPreasfințitul ar fi tăcut și el.

Scurt reminder: în urmă cu puține zile, Teodosie Snagoveanul a explicat public, mai public decât Mocanu, la un post de radio, că aceasta este condiţia dintotdeauna a femeii, să fie inferioară bărbatului. Iar după scandalul pornit, s-a apărat prin cele sfinte:

“Așa stă scris în Biblie”

Corect dealtfel. Ca absolventă de Teologie confirm. Vechiul Testament. Ba întăresc cu un citat:

“Femeia să învețe în tăcere, cu toată supunerea. Femeii nu-i dau voie să învețe pe alții, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere.” (Timotei 2:11, 2:12, ca să nu-mi aud vorbe.)

Și ne întoarcem la artistul nostru. Pe scurt, ar fi așa:

“O curvă dacă-ți iei, s-o ții în locul ei,

Să n-o lași să gândească, să-i pui stop la idei”...

Nicio legătură, sigur, dar totuși... nu pot să mă abțin:

De la păcătosul Dani și “curwa” lui, la sfințitul “femeia e inferioară bărbatului”, necunoscute rămân căile lingvistice. Și neînțelese cele ale legii...

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Opinii » Diferența dintre “curwa” și “femeia inferioară” e că prima cere bani, deci e măcar deșteaptă...