Antena Meniu Search
x

La noi până şi Oscarul ar putea ajunge un mare ars!

Oana Maria Chiriac
de Oana Maria Chiriac

la 16.03.2021, 15:11

Documentarul Colectiv, nominalizat la Premiile Oscar 2021
Documentarul Colectiv, nominalizat la Premiile Oscar 2021

Nu sunt nici mândră nici fericită că am ajuns la Oscar! Nu aşa! 

Colectiv e barosul care ne-a dat în cap, dar, din păcate, nu a schimbat nimic. Vi se pare că, dacă s-ar repeta acum, ar fi ceva diferit? S-au făcut mai multe locuri pentru arşi? S-au făcut mai multe controale în cluburi? Cred că, de fapt, ar trebui să mulţumim pandemiei că a ţinut localurile închise sau că a impus reguli noi - nu că s-ar respecta pe undeva în totalitate.

Dar, revenind la Colectiv. Anul trecut, pe 30 octombrie, s-au împlinit 5 ani de la incendiu. Nu ştiu câtă lume a reţinut, dar cu această ocazie, ministrul Sănătăţii de atunci declara sec: "Avem tot 23 de paturi pentru marii arşi. (...)  Încă nu avem exerciţiul de a raporta şi recunoaşte, transparent, infecţiile nosocomiale din unităţile sanitare şi încă ne lipseşte o bancă dedicată pentru ţesuturi şi piele." Desigur, vina era a celor dinainte, proiectele au fost întârziate. Probabil, la următoarea "aniversare" nu vor fi fost bani pentru aşa ceva, că doar suntem în pandemie. 

Între timp, în România se înregistrează, anual, între 600 și 800 de cazuri de mari arși - cei mai mulți din Europa. De când cu aglomeraţia Covid, mai ia foc şi câte un spital... 

Şi noi ne bucurăm că ajungem la Oscar şi că suntem o ţară care luptă pentru schimbare... Da, probabil că merită un Oscar cei care ne-au făcut să credem că se va schimba ceva! Însă, dacă suntem sinceri... La noi până şi Oscarul ar putea ajunge un mare ars!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Opinii » La noi până şi Oscarul ar putea ajunge un mare ars!