Antena Meniu Search
x

Moţiunea împotriva guvernului a început cu stângul! Coaliţia a strâns doar 222 de semnături, cu 11 mai puţine decât numărul necesar

Moţiunea de cenzură prin care PSD vrea să-şi demită propriul guvern a început cu stângul. În ciuda îndemnului la mobilizare generală din ultimele zile, coaliţia a strâns doar 222 de semnături, astăzi, la citirea în plen.

Vezi și

Moţiunea de cenzură prin care PSD vrea să-şi demită propriul guvern a început cu stângul. În ciuda îndemnului la mobilizare generală din ultimele zile, coaliţia a strâns doar 222 de semnături, astăzi, la citirea în plen.

Lipsesc 11 parlamentari social democraţi, iar trecere moţiunii "România nu poate fi confiscată!" este pusă tot mai puternic sub semnul întrebării.

Nu a fost singura surpriză a zilei. Înainte plenul reunit, Victor Ponta a fost în vizită la grupul PSD din Parlament.

În ciuda zvonurilor că Sorin Grindeanu ar încerca să blocheze depunerea moţiunii, actul a fost citit astăzi în plenul reunit al Parlamentului.

Însă, din cei 246 de parlamentari ai coaliţiei de guvernare, au fost prezenţi doar 216.

Minusuri au fost şi în tabelul de semnături al moţiunii de cenzură.

Primul test pentru parlamentarii coalitiei a fost astazi, cand s-au adunat semnaturile necesare pentru depunerea motiunii de cenzura.

Liviu Dragnea a facut un tur de forta pe la cele 2 grupuri parlamentare. S-au strans doar 222 de semnaturi, cu 11 mai putin decat necesarul pentru trecerea motiunii.

Un vot masiv care ar putea veni cu surprize pentru Liviu Dragnea. Sau cel puţin asta a lăsat să se înţeleagă Victor Ponta, prezent astăzi la grupul PSD din Camera Deputaţilor.

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, e nevoie de 233 de voturi pentru. Deşi coaliţia PSD ALDE are majoritatea în ambele camere, surpizele nu sunt excluse.

Deocamdată, dintre partidele de opoziţie, doar PMP a declarat că va vota împotrivă.

Acum, voturile care pot răstruna balanţa sunt cele ale celor 30 de parlamentari UDMR.

În timp ce în Parlament se citea moţinea, Sorin Grindeanu, care a anuţat că nu participă la şedinţă, a deschis o luptă pe un alt fron. Cel al banilor.

Moţiunea va fi dezbătută şi votată miercuri, de la ora 11.00. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri politice » Moţiunea împotriva guvernului a început cu stângul! Coaliţia a strâns doar 222 de semnături, cu 11 mai puţine decât numărul necesar