Antena Meniu Search
x

Parlamentarii au dat sentinţa: Udrea va fi arestată!

Camera Deputaţilor a aprobat, luni seară, cererea de arestare preventivă formulată în dosarul "Gala Bute" în cazul Elenei Udrea

Vezi și

Camera Deputaţilor a aprobat, luni seară, cererea de arestare preventivă formulată în dosarul "Gala Bute" în cazul Elenei Udrea

Deputaţii s-au pronunţat prin vot secret, cu bile, asupra cererii ministrului justiţiei. Anterior, deputaţii au aprobat cererea procurorilor privind începerea urmărirea penale a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute", precum şi cu privire la încuviinţarea extinderii urmăririi penale în acelaşi dosar.

UPDATE 23.38 A doua cerere de reţinere şi arestare a Elenei Udrea, în dosarul Microsoft, a fost aprobată de Parlament cu 202 voturi "pentru" şi 65 "împotrivă"

UPDATE 22:10 Voturi "pentru" 241

Fosta candidată la preşedinţie este cercetată în două dosare penale. În primul, Gala Bute, procurorii o acuză de abuz în serviciu şi luare de mită. În cel de-al doilea, Microsoft, aceasta este acuzată de trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţia de avere.

UPDATE 21.10  A doua cerere de extindere a urmăririi penale în dosarul "Gala Bute" s-a încheiat cu 278 de voturi "pentru" şi 50 "împotrivă".

UPDATE 20:30 Favorita lui Băsescu este la mâna parlamentarilor. Prima cerere de urmărire penală a fost aprobată.

Deputații au început dezbaterea pe cererile DNA care o privesc pe Elena Udrea

În sală sunt prezenți 362 deputați, dar și Elena Udrea.

Parlamentarii au aprobat prima cerere de arestare a Elenei Udrea cu 219 voturi "pentru" şi 102 "împotrivă".

Ședința Camerei Deputaților are șase puncte pe ordinea de zi, care se referă la cererile DNA în cazul Elenei Udrea.

Primul punct se referă la începerea urmăririi penale pentru Gala Bute, al doilea extinderea urmăririi penale pentru luare de mită în dosarul Gala Bute, al treilea cererea de arestare în dosarul Gala Bute, al patrulea punct de ordinea de zi se referă la începerea urmăririi penale în dosarul Microsoft, al cincilea este reținerea și arestarea preventivă în dosarul Microsoft și al șaselea schimbarea controlului judiciar în arestare în dosarul Microsoft.

Cele șase solicitări vor fi votate distinct, iar votul va fi secret cu bile.

UPDATE 19:50 Declaraţiile principale:

"Sunt astăzi în faţa dumneavostră să vorbesc despre ceea ce se întâmplă în România. Despre lucruri importante precum democraţie, libertate şi exercitarea transparentă a puterii de către cei care au fost împuterniciţi prin vot să o facă. Vă asigur că lucrurile pe care vi le voi spune reprezintă adevărul şi este un discurs onest", a spus Udrea în debutul discursului său.

"Timp de 10 am luptat pentru un stat de drept, justiţie independentă şi instituţii puternici. În acelaşi timp, sunt dintre cei care au acuzat Parlamentul că nu poate garanta progresul României şi nu poate da ţării viitorul de care are nevoie".

"Am insistat pe nevoia întăririi justiţiei, DNA-ului, CSM-ului, ICCJ, ANI şi pe reformele pozitive care au avut loc la nivelul serviciilor de informaţii din România. (...) Constat ce înseamnă să fii parte a unui Parlament decredibilizat şi slăbit, pe fondul ridicării de statui unor instituţii de forţă", a spus Udrea.

362 de deputaţi sunt prezenţi în sală. Parlamentarii votează dacă îi va fi ridicată sau nu imunitatea Elenei Udrea, urmând astfel să fie arestată preventiv în dosarele Gala Bute și Microsoft.

Udrea a fost audiată, duminică seară, de deputații din comisia juridică după ce procurorii DNA au emis pe numele ei cinci solicitări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Parlamentarii au dat sentinţa: Udrea va fi arestată!