Antena Meniu Search
x
LIVE

Aderarea la Schengen: România nu se desparte de Bulgaria. Ciucă și omologul bulgar și-au promis un parcurs comun

România nu se desparte de Bulgaria în ce priveşte aderarea la Schengen. Şi-au promis azi premierul Nicolae Ciucă şi omologul bulgar, Galab Donev. Precizările vin după ce unul dintre scenariile pentru ca ţara noastră să fie primită mai repede în spaţiul liber european era acela de a se decupla de vecinii de la sud. Ciucă şi Donev spun acum că vor face împreună toate eforturile pentru ca aderarea să aibă loc anul acesta. 

De Redactia Observator la 07.02.2023, 22:00
Vezi și

Premierii Nicolae Ciucă și Galab Donev au reconfirmat, în timpul unei convorbiri în format videoconferință, interesul comun al României și Bulgariei de a adera la Spațiul Schengen în cursul acestui an, anunță Executivul.

Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă cu prim-ministrul Republicii Bulgaria, Galab Donev

„Discuția s-a axat pe avansarea proiectelor de conectivitate, confirmate în întâlniri precedente la nivelul Guvernelor de la București și Sofia. Cei doi șefi de Guvern au confirmat interesul pentru avansarea pașilor concreți în vederea asigurării navigabilității permanente pe Dunăre și construirea unui pod nou în zona Giurgiu-Ruse, acestea fiind proiecte complementare, în concordanță cu interesele ambelor state, ale întregii regiuni și ale UE în ansamblu. În context, prim-ministrul Ciucă a încurajat partea bulgară să finalizeze procedurile interne necesare aprobării și implementării proiectului european Fast Danube, care, prin dragarea Dunării, va asigura condiții propice de navigație indiferent de sezon”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit Executivului, cei doi oficiali au agreat să fie continuate discuțiile asupra dezvoltării de proiecte comune în domeniul energiei regenerabile.

„Premierii Ciucă și Donev au reconfirmat interesul comun al României și Bulgariei de a adera la Spațiul Schengen în cursul acestui an, apreciind importanța menținerii bunei cooperări și coordonări în plan bilateral și european. În acest context, a fost subliniată necesitatea de a sprijini soluții europene pentru continuarea combaterii migrației ilegale și protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene”, se arată în finalul comunicatului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Aderarea la Schengen: România nu se desparte de Bulgaria. Ciucă și omologul bulgar și-au promis un parcurs comun