Antena Meniu Search
x

Corina Creţu: România trebuia să solicite vot separat de Bulgaria. Ce speranţă mai avem

România a avut posibilitatea de a cere vot separat, fără Bulgaria, pentru aderarea la Spaţiul Schengen. Nu am făcut asta iar europarlamentarul Corina Creţu crede că a fost o greşeală. Mai avem speranţa Consilului Uniunii Europene din 15 decembrie, transmite ea. 

de Redactia Observator

la 08.12.2022, 17:23

Corina Creţu: România trebuia să solicite vot separat de Bulgaria. Ce speranţă mai avem
Corina Creţu - Inquam Photos / Eduard Vînătoru

Europarlamentarul Pro România Corina Creţu, fost comisar european susţine după respingerea aderării României la Schengen că România trebuia să solicite vot separat pentru România şi Bulgaria, relatează news.ro.

"Austria şi Olanda au votat împotriva aderării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Reprezentantul Olandei a explicat că ţara sa consideră Bulgaria nepregătită. Austria s-a opus în mod deschis aderării României. Este trist pentru Romania, care ar fi trebuit - în opinia mea - să solicite vot separat pentru Romania şi Bulgaria", a scris Corina Creţu. 

Ea a arătat că "mai avem speranta Consilului Uniunii Europene din 15 decembrie". "Cred ca se cuvine, totusi, să mulţumim Preşedinţiei Cehe a Uniunii Europene, care ne-a sprijinit foarte mult in ultimele şase luni", menţionează Corina Creţu. 

Potrivit europarlamentarului, "preşedinţia Suediei, care începe de la 1 Ianuarie, nu intenţionează sa mai pună pe agenda Preşedinţiei sale acest subiect, apoi, de la 1 Iulie 2023, ne poate reveni speranta, pe timpul Preşedinţiei Spaniole a Uniunii Europene, care susţine pe deplin intrarea României in spaţiul Schengen". "Drept consecinţă, accesul nostru este blocat pentru moment. O zi nefastă pentru România, pe care romanii nu o merită", mai spuns Creţu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Corina Creţu: România trebuia să solicite vot separat de Bulgaria. Ce speranţă mai avem