Antena Meniu Search
x
LIVE

Fostul secretar de stat Alin Țucmeanu a fost arestat preventiv

Tribunalul București a admis marți seara cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului secretar de stat din Ministerul Sănătății Alin Țucmeanu

la 17.11.2015, 23:00

Tribunalul București a admis marți seara cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului secretar de stat din Ministerul Sănătății Alin Țucmeanu, acuzat de luare de mită și complicitate la dare de mită.

În același dosar a fost arestat și omul de afaceri Cristinel-Spiridon Vodislav, reprezentant de fapt al unei societăți comerciale, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de dare de mită.

Decizia nu este definitivă, însă este executorie, astfel încât Țucmeanu și Vodislav vor fi duși în arestul Poliției Capitalei.

Potrivit DNA, Alin Țucmeanu este acuzat că, în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătății, a acceptat, în perioada iulie-noiembrie 2015, promisiunea unei sume de bani neprecizată din partea lui Cristinel Spiridon Vodislav, pentru a aproba finanțarea unui contract privind achiziția de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat între o unitate spitalicească și societatea reprezentată de acesta din urmă.

De asemenea, procurorii spun că Țucmeanu l-a ajutat pe Vodislav să ia legătura cu persoanele abilitate să încheie acel contract și a insistat pe lângă acestea, asigurându-le de 'seriozitatea' omului de afaceri și de faptul că el își va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro.

Alin Iulian Țucmeanu a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății, decizia fiind publicată marți în Monitorul Oficial.

Decizia de eliberare din funcție a fost semnată de premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

Alin Țucmeanu a fost reținut luni de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru luare de mită și complicitate la dare de mită (două infracțiuni).

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Fostul secretar de stat Alin Țucmeanu a fost arestat preventiv