Antena Meniu Search
x

Amenzi totale de 16.500 de lei la protestul din Piaţa Victoriei, date Jandarmerie

Jandarmeria anunţă că a dat 13 amenzi la protestul desfăşurat duminică în Piaţa Victoriei, faţă de restricţiile impuse de guvernul Orban din cauza pandemiei. Sancţiunile au o valoare totală de 16.500 de lei.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 12.07.2020, 20:37

Protestatari în Piaţa Victoriei
Jandarmeria a aplicat 13 amenzi la protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei - Sursa: Inquam Photos/Octav Ganea
  • Protestatarii sunt nemulţumiţi de legea carantinării şi izolării.
  • Proiectul va fi votat luni în Senat.

„În legătură cu manifestația publică din Piața Victoriei, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri sunt interzise. Echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu persoanele prezente pentru a le aduce la cunoștință prevederile legale și măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestor prevederi. Până în prezent, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19. În continuare sunt desfășurate activități specifice de identificare și sancționare și a altor persoane care încalcă prevederile legii. Scopul nostru nu este acela de a sancționa, ci acela de a limita răspândirea virusului. Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să nu participați la astfel de evenimente. Sănătatea și siguranța dumneavoastră sunt prioritatea noastră!", se afirmă în comunicatul Jandarmeriei.

Zeci de persoane au participat dumunică seară la un protest antiguvernamental în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de proiectul de lege privind izolarea şi carantina. Manifestanţii, mulţi dintre ei fără să poarte măşti şi fără să respecte distanţarea socială, au scandat „Jos Guvernul” şi „Libertate”.

Mai multe echipe de jandarmi au fost trimise în zonă, pentru a monitoriza manifestaţia.

Proiectul de lege privind izolarea şi carantinarea a fost adoptat joi de Camera Deputaţilor şi urmează să fie votat luni dimineaţă de Senat.

- Acest articol a fost realizat cu informaţiile furnizate de reporterul Observator Corina Matlinschi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Amenzi totale de 16.500 de lei la protestul din Piaţa Victoriei, date Jandarmerie