Antena Meniu Search
x

Anunţul premierului Ciolacu despre legea pensiilor: Ne-am propus să o finalizăm și să o aplicăm de anul viitor

Am promis o nouă lege a pensiilor, pe care ne-am propus să o finalizăm și să o aplicăm de anul viitor, și care să elimine inechitățile existente la ora actuală, susține premierul Marcel Ciolacu, într-un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

de Redactia Observator

la 01.10.2023, 10:33

Anunţul premierului Ciolacu despre legea pensiilor: Ne-am propus să o finalizăm și să o aplicăm de anul viitor
Imagine ilustrativă - Shutterstock

„Astăzi îi sărbătorim pe cei din generațiile ajunse la vârsta senectuții, oameni pe care îi respectăm pentru înțelepciunea și experiența lor de viață, de la care fiecare dintre noi are de învățat. Legătura între generații este foarte importantă în orice societate, iar în tradiția poporului român a existat întotdeauna respectul pentru persoanele vârstnice.

Personal, prețuiesc această tradiție și îmi doresc ca ea să fie continuată multe generații de acum înainte. Din poziția de prim-ministru îmi revine o responsabilitate în plus față de această categorie socială, a persoanelor vârstnice, pentru protejarea lor în fața provocărilor actuale, cărora cu toții încercăm să le facem față”, susține șeful Guvernului.

Ciolacu: Vrem să reflecte corect contribuția de-o viață a fiecăruia

Acesta susține că Guvernul are în vedere și măsuri sociale orientate ori de câte ori este nevoie către nevoile persoanelor de vârsta a treia.

„Vrem ca pensia să reflecte corect contribuția de o viață a fiecărui român. Am promis o nouă lege a pensiilor, pe care ne-am propus să o finalizăm și să o aplicăm de anul viitor, și care să elimine inechitățile existente la ora actuală în ceea ce privește sistemul de pensii.

Măsurile cu care venim vrem să asigure acel echilibru social de care românii ajunși la vârsta de pensie au nevoie, iar pensiile pe care le încasează să nu se transforme în venituri de subzistență, ci să le asigure un trai decent. Pentru că respectul pentru generațiile de vârstnici înseamnă să-i protejăm și pe cei rămași singuri, ne vom asigura că interesele lor vor fi apărate și că beneficiază de îngrijirea de care au nevoie în cele mai bune condiții”, adaugă Marcel Ciolacu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Anunţul premierului Ciolacu despre legea pensiilor: Ne-am propus să o finalizăm și să o aplicăm de anul viitor