Antena Meniu Search
x

Augustin Lazăr susţine că scandalul în care este implicată Laura Kovesi este "produs de anumite canale media şi avantajează pe cei care doresc oprirea luptei anticorupţie"

Procurorul general, Augustin Lazăr, susţine că scandalul în care este implicată Laura Codruţa Kovesi "este produs nu dezinteresat de anumite canale media" şi că "evident că avantajează pe cei care doresc oprirea luptei anticorupţie".

Procurorul general, Augustin Lazăr, susţine că scandalul în care este implicată Laura Codruţa Kovesi "este produs nu dezinteresat de anumite canale media" şi că "evident că avantajează pe cei care doresc oprirea luptei anticorupţie".

"Sugeraţi dumneavoastră că există scandal în DNA. Scandalul există în jurul DNA. Adică există un bruiaj, un zgomot mediatic deosebit de interesat, care ar vrea să găsească vulnerabilităţile unei instituţii de elită a Ministerului Public, vulnerabilităţile şi posibilele radicalizări ale unei persoane care, sigur, ar putea să aibă anumite frustrări de-a lungul timpului acumulate. Însă eu vă asigur că DNA este o structură de elită a Ministerului Public în care UE a investit bani mulţi, are un corp de elită, ca de altfel, şi întreg Ministerul Public şi DNA îşi va clarifica toate problemele pe care le are", a afirmat procurorul general, răspunzând unei întrebări pe tema scandalului de la DNA.

El a susţinut că "scandalul este în jur, este produs nu dezinteresat de anumite canale media" şi că "evident că avantajează pe cei care doresc oprirea luptei anticorupţie".

"Dumneavoastră spuneţi că sunt tensiuni, faptul că cineva să comită o faptă în DNA, nu înseamnă tensiuni, înseamnă ca acel cineva va fi găsit şi lucrurile vor fi clarificate în zilele imediat următoare şi se va demonstra că DNA este capabilă să-şi clarifice problemele", a menţionat Lazăr.

El a fost întrebat şi în legătură cu utilizarea detectorului de minciuni anchete, având în vedere că procurorii care s-au adresat Inspecţiei Judiciare reclamând-o pe Kovesi au invocat faptul că aceasta dorea utilizarea testului polihgraf.

"Puţină lume ştie câteva lucruri care sunt esenţiale: detectorul de minciuni este un dispozitiv care este utilizat pentru a verifica sinceritatea. Nu reprezintă o regină a probaţiunii, dar poate să ajute pe cel care face verificările să determine dintr-un cerc mai larg de suspecţi, încotro ar trebui să meargă investigaţia. Cu certitudine vă spun că a multa oară a fost folosit detectorul de minciuni, nu pentru a produce proba regină, ci pentru a orienta investigaţia pe bază de probe, într-o zonă unde să fie identificat", a explicat Augustin Lazăr. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Augustin Lazăr susţine că scandalul în care este implicată Laura Kovesi este "produs de anumite canale media şi avantajează pe cei care doresc oprirea luptei anticorupţie"