Antena Meniu Search
x

UPDATE! Băsescu convoacă o şedinţă de lucru cu structurile de securitate

Preşedintele Traian Băsescu a convocat, pentru ora 19.00, într-o şedinţă de lucru, structurile de securitate naţională, în vederea discutării situaţiei din Crimeea

UPDATE 21:40 România nu este afectată direct de situaţia din Ucraina, nu există riscuri imediate la adresa securităţii naţionale şi nu a ridicat gradul de alertă al structurilor de securitate naţională, potrivit concluziilor şedinţei de lucru convocată, sâmbătă seară, la Cotroceni, de către şeful statului.

"România nu este afectată direct de situaţia din Ucraina şi nu există riscuri imediate la adresa securităţii naţionale a ţării; România nu a ridicat gradul de alertă al structurilor de securitate naţională; România va continua să fie activă în relaţiile cu aliaţii săi în discuţiile privind evenimentele din Ucraina; preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a mandatat reprezentanţii statului român să prezinte poziţia de principiu a României în dezbaterile ce urmează pe această temă în structurile Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi ale Uniunii Europene (UE); România va monitoriza, în continuare, cu maximă atenţie, atât situaţia din Ucraina, cât şi evoluţiile separatiste din Republica Moldova", se arată în concluziile şedinţei, citate într-un comunicat al Preşedinţiei remis după întâlnirea de la Cotroceni.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a convocat sâmbătă, 1 martie a.c., la ora 19.00, într-o şedinţă de lucru, structurile de securitate naţională, în vederea discutării situaţiei din Crimeea. Menţionăm că această şedinţă este una de lucru şi nu una a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării", informează Preşedinţia.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, urmăreşte cu deosebită atenţie evenimentele în derulare în Peninsula Crimeea, dar şi din regiunea Harkov, Donetsk şi Odesa. Apariţia unor grupări civile dar şi a unor formaţiuni militare nerevendicate care au ocupat clădirile autorităţilor legitime şi semnalele repetate ale unor tendinţe separatiste ameninţă stabilitatea Ucrainei, suveranitatea, integritatea sa teritorială şi securitatea regională. România este preocupată de respectarea deplină a statalităţii, suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a Ucrainei în frontierele recunoscute internaţional. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, solicită ca mişcările de trupe din Peninsula Crimeea să respecte strict prevederile Acordului de la Budapesta din 1994 privind garantarea suveranităţii şi a integrităţii teritoriale a Ucrainei şi să se înscrie în limitele documentelor biletarale privind staţionarea trupelor ruse în Peninsula Crimeea, în baza Acordurilor de la Harkov şi a tuturor elementelor notificate ulterior de către autorităţile ucrainene", se arată în mesaj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » UPDATE! Băsescu convoacă o şedinţă de lucru cu structurile de securitate