Antena Meniu Search
x

Marius Budăi, după propunerile de mărire a pensiilor și salariilor: "Nu mă aștept să fiu remaniat, mă aștept la o discuție onestă în coaliție"

Ministrul Muncii Marius Budăi, care a fost criticat miercuri de premier, după ce a anunțat propunerile PSD de creștere a pensiilor și salariilor, susține că nu se așteaptă să fie remaniat.

de Redactia Observator

la 31.08.2022, 21:54

ministrul Muncii Marius Budăi
Marius Budăi, după propunerile de mărire a pensiilor și salariilor: "Nu mă aștept să fiu remaniat, mă aștept la o discuție onestă în coaliție" - Mediafax Foto via HEPTA

„Nu mă aștept să fiu remaniat, mă aștept să fie o discuție onestă în coaliție”, a spus Marius Budăi, miercuri seara, la Antena 3. „Este o bază de plecare într-o discuție ulterioară în coaliție și în Consiliul Național Tripartid. Nu am spus că de mâine asta se va întâmpla, am spus că sunt propunerile PSD”, a adăugat minsitrul.

Propunerile PSD se bazează pe analize, susține ministrul Marius Budăi

„Avem aceste cifre, le punem pe masa dialogului în coaliție și eu vreau să vă spun că nu am fost la toate ședințele de coaliție, dar am fost la foarte multe, acolo se discută extrem de pragmatic, extrem de liniștit, cu cifrele pe masă, nu este o negociere că mai pune unu și mai dă altu, analizăm și luăm decizia finală. Asta este propunerea să avem o discuție, ca să avem o pornire într-un dialog trebuie să avem o bază, asta e ce propune PSD acum”, a explicat Marius Budăi.

Întrebat dacă o eventuală remaniere a sa ar duce la ruperea coaliției, Marius Budăi a spus: „Nu sunt în măsură să dau un asemenea răspuns, nu sunt liderul PSD”.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că declarațiile lui Marius Budăi au fost „politice” și va lua măsuri „funcționale” față de ministrul Muncii. El a mai declarat că, atunci când a venit cu astfel de propuneri, ministrul Muncii trebuia să aibă în vedere că este obligatorie consultarea Consiliului Național Tripartit și discuții care trebuiau să aibă loc la nivelul coaliției și la nivelul Guvernului.

Social-democrații propun creșterea salariului minim pe economie la 3.000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei și creșterea punctului de pensie de la 1.586 lei la 1.745 de lei, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit Mediafax.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Marius Budăi, după propunerile de mărire a pensiilor și salariilor: "Nu mă aștept să fiu remaniat, mă aștept la o discuție onestă în coaliție"