Antena Meniu Search
x

Bugetul pe 2019, adoptat de Guvern cu întârziere, a stârnit şi nemulţumiri

Cu cea mai mare întârziere din ultimii ani, Guvernul a adoptat proiectul de buget pentru acest an. Cei mai mulţi bani merg către investiţii, sănătate şi educaţie. Chiar dacă premierul Viorica Dăncilă a anunţat că repartizarea s-a făcut într-un mod echilibrat, există în continuare nemulţumiri

Vezi și

Cu cea mai mare întârziere din ultimii ani, Guvernul a adoptat proiectul de buget pentru acest an. Cei mai mulţi bani merg către investiţii, sănătate şi educaţie. Chiar dacă premierul Viorica Dăncilă a anunţat că repartizarea s-a făcut într-un mod echilibrat, există în continuare nemulţumiri.

După două săptămâni de calcule şi negocieri, Guvernul a prezentat bugetul. 

Executivul vrea să termine lucrările începute anii trecuţi la Spitalul de Pediatrie Timișoara şi la spitalele din Fălticeni, Neamț, Hunedoara și Bistrița, iar în cadrul programului "Mama și copilul", vrea să cumpere 1000 de incubatoare.

În domeniul Educaţiei, Guvernul vrea ca, de anul acesta, fiecare clasă să fie dotată cu table electronice interactive, iar 2 milioane de copii vor primi rechizite. În timp ce profesorilor li se promit salarii mărite cu 25 de procente. 

Pentru investiţii sunt alocate 15 miliarde de lei. Aproape jumătate din această sumă va fi folosită pentru infrastructură. 

Autostrada Unirii, prima care se construieşte prin lege, este pe lista obiectivelor majore din acest an. 

Şoferii cer de un deceniu acest drum de mare vitează care să lege Moldova de Transilvania. Au fost şi azi în faţa Guvernului.  

Executivul mai promite anul acesta creşteri salariale pentru bugetari, vouchere de vacanţă şi pensii mai mari. 

Însă, proiectul de buget a stârnit şi nemulţumiri. De anul acesta, asistenţa socială intră în sarcina autorităţilor locale. Oamenii care depind de aceşti bani au ieşit în stradă. 

Bugetul de anul acesta a avut cea mai mare întârziere din ultimii ani. După ce a primit aprobarea Guvernului, proiectul va intra chiar de mâine în procedură parlamentară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri politice » Bugetul pe 2019, adoptat de Guvern cu întârziere, a stârnit şi nemulţumiri