Antena Meniu Search
x

Călin Popescu Tăriceanu, la un pas de urmărirea penală

La două zile după arestarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, încep problemele şi pentru al doilea om în stat. Senatorii jurişti au dat aviz pozitiv pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, la jumătate de an de la cererea trimisă de DNA.

de Redactia Observator

la 29.05.2019, 20:25

Vezi și

La două zile după arestarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, încep problemele şi pentru al doilea om în stat. Senatorii jurişti au dat aviz pozitiv pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, la jumătate de an de la cererea trimisă de DNA. Plenul Senatului va fi însă cel care decide dacă îi va fi sau nu ridicată imunitatea.

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că în perioada 2007 - 2008, când era premier, ar fi primit mită 10 la sută din contractele cu statul acordate unei firme austriece, adică 800 de mii de euro. Dosarul trimis de DNA la Senat are peste 70 de volume şi cuprinde peste 17.000 de pagini.

Din cei şase membri prezenţi azi în comisia Juridică, doi senatori de la PNL şi unul de la USR au votat "pentru" ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu. Un singur senator PSD a votat împotrivă şi au mai existat două abţineri: un social democrat şi un reprezentant UDMR. Votul vine după şase luni de amânări, iar avizul este consultativ.

De la votul de astăzi, au lipsit cinci parlamentari ai coalitiei PSD - ALDE. Decizia comisiei vine chiar în ziua în care conducerea ALDE se reuneşte într-o şedinţă în care, potrivit unor surse, ar discuta ieşirea de la guvernare. Premierul Viorica Dăncilă a mers de urgenţă la Parlament pentru a discuta cu Călin Popescu Tăriceanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Călin Popescu Tăriceanu, la un pas de urmărirea penală