Cătălin Predoiu, noi explicaţii surprinzătoare despre dosarul soţului fostei şefe DIICOT după ce a spus că acesta a fost achitat înaintea pronunţării definitive
Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a făcut noi precizări despre dosarul soţului fostei şefe DIICOT Giorgiana Hosu, după ce afirmase că ştie din ”surse neoficiale” că acesta a fost achitat într-un proces. Ministrul a declarat că ”a fost o eroare de judecată bazată pe o festă de memorie”.

"Nu a fost vorba de altceva decât de o festă de memorie pe care am avut-o. A fost convingerea mea că acel dosar s-a soluţionat. Eu nu m-am referit la viitor, cu intenţia de a influenţa în vreun fel instanţa, ci m-am referit la o informaţie care ţinea de trecut.
Asta a fost convingerea mea din discuţii din afara cadrului statal, din afara cadrului oficial, de aceea am şi precizat că e vorba de surse neoficiale, medii juridice care n-au legătură cu oficialităţi ale statului. Efectiv a fost o eroare de judecată bazată pe o festă de memorie", a declarat ministrul Predoiu, la un post de televiziune.
În urma gafei comise, USR a cerut demisia lui Cătălin Predoiu, acuzându-l că "a întors Justiţia în epoca Rodica Stănoiu, când sentinţele erau date la partid". Ministrul respinge aceste acuzații, pe care le califică "complet exagerate".
USR cere demisia ministrului Predoiu
- Gafă uriaşă a ministrului Justiţiei: Predoiu a anunţat că un fost poliţist a fost achitat, deşi decizia se va...
- Primii pași reali către construirea Cartierului Justiției după 15 ani de așteptare. Când ar putea fi gata...
- Guvernul a adoptat proiectele de legi ale Justiției, deşi au fost criticate. Pachetul va fi trimis pentru votul în...
- Anamaria Gavrilă a ţipat la Cătălin Predoiu. Președintele Camerei i-a retras cuvântul şefei POT
- Predoiu: Trebuie găsită formula pentru a comunica SUA că împărtășim aceleași valori
"Este complet exagerată această afirmaţie. Nici măcar în partid nu am astfel de discuţii şi nu am avut niciodată astfel de discuţii. E genul de critică care se subminează prin ea însăşi. Lipsa unui argument factual şi exagerarea în a critica o gafă, repet, reală, pe care n-o neg, dar exploatarea ei într-un mod incorect subminează critica însăşi. De altfel, am citit toate acele declaraţii cu atenţie, eu citesc întotdeauna şi declaraţiile critice.
E şi acolo un soi de lipsă de fair-play, pentru că se lasă impresia că m-aş fi pronunţat pentru viitor. Or, enunţul meu a fost cât se poate de limpede, legat de un fapt pe care credeam, în mod eronat, că s-a petrecut deja. Nu era vorba de o influenţă asupra unui fapt viitor. USR, îmi pare rău să spun, mi-a cerut demisia tot anul 2022. Mai întâi că nu o să desfiinţez SIIJ, apoi că am desfiinţat-o, dar nu cum ar fi trebuit.
Mi-a cerut demisia că nu o să termin legile Justiţiei, apoi mi-a cerut demisia că nu sunt în regulă legile Justiţiei. Mi-a cerut demisia că nu consult Comisia de la Veneţia şi că o să avem o opinie proastă şi că din cauza asta va fi subminat raportul MCV. Mi-a cerut demisia pentru tot ce nu s-a întâmplat, de fapt, anul trecut. Am desfiinţat şi SIIJ, şi legile Justiţiei au fost trecute prin Parlament, şi cu avizul CSM".
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰