Antena Meniu Search
x

Cine este Cătălin Drulă, președintele interimar al USR după demisia lui Dacian Cioloș

Cătălin Drulă are 40 de ani și la bază este IT-ist. Acesta a intrat în USR și a activat ca deputat în Comisia de Transporturi. Pentru o vreme, a fost inclusiv Ministru al Transporturilor în timpul Guvernului Florin Cîţu. 

de Redactia Observator

la 07.02.2022, 19:05

- Hepta

Cătălin Drulă s-a născut la 2 mai 1981. A urmat cursurile Colegiului Naţional de Informatică 'Tudor Vianu'' din Bucureşti între anii 1995-1999, potrivit cdep.ro. Între 1999 şi 2002, a studiat informatica, fiind licenţiat al Universităţii din Toronto, notează AGERPRES

În intervalul 2004-2005, a efectuat, la Institut National Polytechnique de Grenoble, stagiul de cercetare pentru teza de master, într-un program de schimb cu Universitatea din Toronto. În 2005, obţine masterul în informatică la Universitatea din Toronto, cu teza de cercetare ''Fast and Energuy Efficient Neighbour Discovery for Opportunistic Networking with Bluetooth''.

A fost fondator şi director executiv al Personal Networks SRL (2006-2008), un startup care a dezvoltat o platformă tehnologică pentru Marketing de Proximitate prin Bluetooth numită 'ProxyCast'. A lucrat ca: inginer software şi procesare de semnale digitale la Cresta Technologies (2008-2010); inginer software la Willow Garage (2010-2011); inginer software la Suitable Technologies (2011-2014); inginer de sistem la Zipline (2014-2015). A contribuit la un sistem de livrare de produse medicale (sânge, plasmă, coagulanţi) cu avioane fără pilot, automatizate, care în prezent este operaţional în Rwanda, conform usr.ro.

Când s-a făcut remarcat pentru prima dată Cătălin Drulă

Pe acelaşi subiect

Inginer software la bază, a dat voce comunității de forumiști pasionați de infrastructură de pe platforma peundemerg.ro, mai ales în timpul mandatului lui Dan Șova la Transporturi. În mai 2015, împreună cu alți câțiva membri au fondat Asociația Pro Infrastructura (API), prima asociație din socitatea civilă axată strict pe monitorizarea proiectelor de infrastructură, potrivit HotNews

După căderea guvernului Ponta, în noiembrie 2015, Drulă era unul dintre cei 20 de reprezentanți ai societății civile chemați la Cotroceni. Odată cu conturarea guvernului Cioloș, a fost cooptat în funcția de consilier personal al premierului pe probleme de infrastructură.

Conform CV-ului, pe traseul său politic observăm titulatura de deputat USR, reprezentant circumscripția Timiș, membru în Comisia pentru Transporturi, președinte al Comisiei pentru Tehnologia Informației 2017- 2019, consilier de stat cancelaria prim-ministrului. În decembrie 2020 a devenit ministru al Transporturilor în guvernul Cîțu, sprijinit de coaliția PNL-USR-UDMR.

Cătălin Drulă s-a făcut din nou remarcat în mandatul de ministru, în martie 2021, când sindicatul de la Metrou a declanșat o grevă, din cauza demolării gheretelor ilegale. El a vorbit la vremea respectivă despre ''mafia'' din sindicatul condus de Ion Rădoi.

Au fost mai multe ocazii de-a lungul timpului când Cătălin Drulă a intrat în conflict cu Florin Cîţu. După ieșirea USR de la guvernare în septembrie 2021, a devenit președintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri politice » Cine este Cătălin Drulă, președintele interimar al USR după demisia lui Dacian Cioloș